27.06.2024
Телеканал NTD

Японія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислу

Японія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислу

Японія додасть фінвалів до свого списку видів для комерційного китобійного промислу. Про це оголосив офіційний представник..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Японія додасть фінвалів до свого списку видів для комерційного китобійного промислу. Про це оголосив офіційний представник уряду Йосімаса Хаясі.

[Йосімаса Хаясі, головний секретар Кабінету міністрів Японії]:

«Кити — важливий харчовий ресурс, і, як й інші морські ресурси, їх слід використовувати стійко, спираючись на наукові дані. Я вважаю, що важливо дотримуватися традиційної культури харчування в Японії».

Раніше агентство з рибальства країни подало на публічну консультацію проєкт переглянутої політики контролю за водними ресурсами. Він уможливить комерційне виловлювання фінвалів.

[Йосімаса Хаясі, головний секретар Кабінету міністрів Японії]:

«Щоб поліпшити міжнародне середовище, пов’язане з китобійним промислом, уряд співпрацюватиме з відповідними країнами, установлюватиме з ними контакти та вживатиме інших дипломатичних заходів, щоб ми могли використовувати китів стійким способом».

За даними Агентства рибальства Японії, у 2023 році в країні загалом виловили 294 смугачів малих, китів Брайда та сейвалів. Зараз комерційний китобійний промисел обмежується цими трьома відносно невеликими видами.

Наприкінці 2018 року Японія вийшла з Міжнародної китобійної комісії. А в липні 2019 року вперше за 30 років відновила комерційний китобійний промисел у своїх територіальних водах та виключній економічній зоні.

Японія веде вилов під егідою Інституту дослідження китів, офіційно — з науковою метою. Багато міжнародних природоохоронних організацій прямо називають такий вилов комерційним і таким, що порушує міжнародний мораторій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуВ’язні грецької тюрми знаходять розраду в театріУряд Туреччини хоче прибрати з вулиць 4 млн бродячих собакАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиУ Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протестДіти на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через зливиВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіСирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»Європа потерпає від виснажливої спекиЗ Парижа перед Олімпіадою вивозять нелегальних іммігрантів та безпритульних

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: