08.05.2024
Телеканал NTD

Італійський гуманоїд дебютував у США

Італійський гуманоїд дебютував у США

Це ErgoCub. Робота створив Італійський технологічний інститут. Його дебют у США відбувся у Вашингтоні в посольстві..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Це ErgoCub. Робота створив Італійський технологічний інститут.

Його дебют у США відбувся у Вашингтоні в посольстві Італії.

Під час цієї демонстрації роботом дистанційно керував оператор. Однак у гуманоїда також можна вбудувати штучний інтелект.

[Джорджі Метта, науковий директор інституту]:

«Рухами робота, його балансуванням, ходьбою, завданнями, які він виконує, можна керувати автономно за допомогою методів штучного інтелекту. Нині ця галузь швидко розвивається. І ми, звичайно, теж ідемо в цьому напрямку, бо хочемо, щоб робот був повністю автономним».

Проєкт фінансувало Італійське управління компенсацій працівникам. Його мета — допомагати фабричним робітникам у всіляких ситуаціях.

[Джорджі Метта, науковий директор інституту]:

«Ми тестуємо роботів, таких як цей, в аеропортах, де є засоби оброблення багажу. Тож це один зі сценаріїв, які ми розглядаємо. Також його можна використовувати на складах, куди поміщають усілякі товари».

Також гуманоїд стане в пригоді у віддаленому моніторингу. Ним можна керувати автономно. Це своєрідна система віртуальної реальності. Тобто оператор може бачити все, на що дивиться робот, і керувати ним на великій відстані.

Так, уже проводили випробування, коли оператор був в італійській Генуї, а робот — у Лондоні. Також ним керували з Італії, коли сам гуманоїд був у Японії.

Як очікують, ця функція стане в пригоді в тих випадках, коли людина не зможе бути на робочому місці через проблеми зі здоров’ям. Тоді вона зможе з’явитися на роботі у вигляді робота.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійський гуманоїд дебютував у СШАПерший у США дослідницький центр кави з’явився в США700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 смПрадавнього родича коали завбільшки з білого носорога досліджують в АвстраліїШотландія: нова технологія для очищення водиНовий вид динозавра: предок трицератопсаЧому найбільший айсберг у світі вже кілька місяців обертається«Розумні» окуляри показали, на що найчастіше дивляться покупці нерухомостіУ Лондоні п’ять бобрів будують греблі та захищають місто від повенейНеймовірно схожих на людей роботів показали на виставці в Пекіні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: