20.03.2024
Телеканал NTD

Перший у світі центр розведення качконосів відкрився в Австралії

Перший у світі центр розведення качконосів відкрився в Австралії

Перший у світі великий центр розведення качконосів прийняв мешканців. Його відкрили при зоопарку «Західні рівнини Таронга»..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Перший у світі великий центр розведення качконосів прийняв мешканців. Його відкрили при зоопарку «Західні рівнини Таронга» в австралійському місті Даббо. Поки що в центрі житимуть дві самки та два самці. Їх зловили на заході Нового Південного Уельсу. Усі здорові, отже можуть принести здорове потомство.

Будівництво центру коштувало вісім мільйонів доларів США. Тут багато струмків, заплав і насипів, де качконоси зможуть рити нори. За унікальними тваринами постійно спостерігають. Тут установлено відеокамери, тепловізори та реєстратори даних про довкілля.

Качконоси — яйцекладні ссавці. Ведуть нічний напівводний спосіб життя. Качконоси — потайливі тварини, тому в дикій природі їх бачать нечасто. До того ж вони дуже полохливі. Їх намагалися перевозити до зоопарків інших країн, але тварини гинули. Зараз, крім Австралії, качконоси є тільки в зоопарку в Каліфорнійському місті Сан-Дієго.

[Джеймс Віткомб, доглядач зоопарку в Даббо]:

«Із 1943 року в зоопарках народилося всього 23 качконоси, і багато хто не вижив. Тому нам треба зрозуміти, як розводити качконосів у неволі. Довкілля — головна умова їхнього виживання. Зараз ми навіть точно не знаємо, скільки качконосів у нас у країні».

Деякі припускають, що качконосів 300 000, а хтось уважає, що їх удесятеро менше. Раніше їх винищували через цінне хутро. Потім полювати заборонили. Але зараз качконосам загрожує втрата середовища проживання та пожежі.

[Фібі Мігер, працівниця товариства охорони довкілля]:

«Наприкінці 2019-го – на початку 2020 року в Австралії палали пожежі. Це сталося через значну посуху. Качконоси втрачали місця проживання загрозливо швидко. Нам телефонували з усього східного берега й запитували, чи можемо ми врятувати качконосів, яким нема де плавати, добувати їжу та жити».

Зоопарк зміг прийняти лише сімох качконосів. Але в новому центрі можна розмістити 65 особин.

Їх планують у майбутньому повертати до тих місць, де вони вже зникли.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший у світі центр розведення качконосів відкрився в АвстраліїНовий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомівСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїРоботи-тренери допомагають у реабілітації пацієнтів, які перенесли інсультСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабельРоботаксі та ШІ захоплюють робочі місця в КитаїДослідниця на каяку допомагає контролювати здоров’я канадських річокДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиIFA у Берліні: Electrolux показала «розумну» та енергоощадну кухнюПлитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: