15.10.2024
Телеканал NTD

Ізраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Ізраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Ізраїль погодився вислухати побоювання та пропозиції США, перш ніж розпочати вторгнення до міста Рафах, що в..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Ізраїль погодився вислухати побоювання та пропозиції США, перш ніж розпочати вторгнення до міста Рафах, що в Секторі Гази. Про це повідомив офіційний представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

Раніше високопосадовець ізраїльського міністерства оборони сказав, що ізраїльські військовики готові евакуювати палестинське цивільне населення з Рафаха й атакувати там бойовиків ХАМАСу.

Водночас у світі дедалі гучніше лунають побоювання щодо гуманітарної катастрофи в анклаві. Вашингтон заявив, що не може підтримати операцію в Рафаху без відповідного гуманітарного плану.

Цього тижня регіон відвідає держсекретар США Ентоні Блінкен. За словами Кірбі, він буде домагатися тимчасового припинення вогню щонайменше на шість тижнів.

Водночас делегація ХАМАСу відвідає Каїр для переговорів про припинення вогню.

Як заявляють ізраїльські військовики, обсяг гумдопомоги, яка надходить до Сектора Гази, збільшать. З їхніх слів, вони використають нові коридори, зокрема морський порт і прикордонні переходи.

[Даніель Хагарі, представник армії Ізраїлю]:

«Їжа, вода, медикаменти, обладнання для житла та інша допомога до Сектора Гази надходить більше, ніж будь-коли».

Також американська благодійна організація World Central Kitchen заявила, що відновить у Секторі Гази свою діяльність. Місяць тому семеро її працівників загинули внаслідок авіаудару Ізраїлю.

А в самому Ізраїлі протестувальники вимагають від уряду домовитися з бойовиками про звільнення заручників. Ця група перекрила головну магістраль у Тель-Авіві. Люди скандують «Поверніть усіх додому».

А це інша акція в місті. Тисячі людей вимагають негайно укласти угоду з ХАМАСом, щоб повернути близьких живими.

Недавно угруповання опублікувало нове відео, на якому видно двох ізраїльських заручників, яких утримують у Секторі Гази після атаки 7 жовтня. Двоє чоловіків, 64-річний та 47-річний, просять, щоб їх звільнили.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: