16.12.2024
Телеканал NTD

Відомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокара

Відомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокара

Відомий французький музикант Жан-Мішель Жарр став першим пасажиром аероавтомобіля словацької компанії-розробника. Апарат здійснив політ біля курортного..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Відомий французький музикант Жан-Мішель Жарр став першим пасажиром аероавтомобіля словацької компанії-розробника. Апарат здійснив політ біля курортного міста П’єштяни.

Словацький AirCar дебютував у 2019 році. Він працює на пальному, і йому потрібна злітно-посадкова смуга. AirCar налітав уже 130 годин. Улітку 2021 року він здійснив перший міжміський політ. А 2022-го Словацьке транспортне управління видало йому сертифікат льотної придатності.

Апарат оснащено двигуном потужністю 160 кінських сил та пропелером. Розганяється до 190 кілометрів за годину та підіймається до 2500 метрів у висоту.

Утім, деякі експерти вважають літальні автомобілі не дуже вдалим винаходом.

[Річард Абулафія, директор компанії-розробника]:

«З літальним автомобілем доводиться йти на конструктивні компроміси. Коли він їде, везе багато обладнання, необхідного лише для перельотів. У повітрі несе колеса й усе інше обладнання, яке потрібне для пересування по землі. У кожному разі все це не дуже добре».

Засновник компанії-розробника стверджує, що літальні автомобілі знову дадуть людям свободу пересування й дадуть змогу уникати заторів на дорогах. Проте аналітики не впевнені, що таке можливо.

[Річард Абулафія, директор компанії-розробника]:

«Є значні перешкоди із цілком зрозумілих причин. Треба подавати план польоту та злітати з дозволеного місця. Не можна просто проїхати дорогою, а потім, пославшись на занадто інтенсивний рух, з’їхати на службову смугу й злетіти. Так не вийде».

Водночас компанія обіцяє, що продавати AirCar почнуть через рік. Ціни стартують від пів мільйона доларів. Вироблятимуть літальні авто в Китаї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокараЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили раніше«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїЯрмарок роботів проходить у данському місті Оденсе

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: