06.10.2024
Телеканал NTD

Фермери заблокували дороги на кордоні Іспанії та Франції напередодні виборів у ЄС

Фермери заблокували дороги на кордоні Іспанії та Франції напередодні виборів у ЄС

Іспанські та французькі фермери перекрили дороги з обох боків кордону між Іспанією та Францією. Рух блокують..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Іспанські та французькі фермери перекрили дороги з обох боків кордону між Іспанією та Францією. Рух блокують сотні тракторів. Аграрії влаштували черговий протест напередодні виборів до Європейського парламенту, щоб нагадати політикам про сільськогосподарські закони ЄС, які вони вважають несправедливими.

[Сільвен Фуррік, французький фермер]:

«У Франції становище сільського господарства дуже важке. Цією галуззю нехтували 20 років чи навіть довше. Тому ми маємо бути тут, щоб боротися за майбутнє наших дітей. І, до речі, ми годуємо людей».

Фермери протестують проти екологічних норм ЄС, бюрократії та несправедливої ​​конкуренції, що виникає через імпорт дешевшої продукції. Учасники протесту вимагають надавати пріоритет продукції місцевого виробництва, а також переглянути податки.

[Хосеп Хускафрасе, іспанський фермер]:

«Попереду європейські вибори, тож подивимося, чи поставляться наші політики серйозно до сільськогосподарського сектору й чи прислухаються до наших вимог».

[Ініго Гонсалес, іспанський фермер]:

«Ми приїхали сюди через просту причину. Серед іншого, ми хочемо продовольчого суверенітету, усунення бюрократії та забезпечення того, щоб нашу продукцію цінували».

Фермери заблокували дороги й на інших пропускних пунктах між Іспанією та Францією.

На початку року фермерські протести прокотилися по всьому Євросоюзу. У відповідь ЄС послабив деякі правила своєї екологічної політики, відомої як «Зелений курс». Зокрема, він виключив мету зі зменшення викидів вуглецю в сільськогосподарському секторі зі своєї дорожньої карти щодо клімату на 2040 рік.

Вибори до Європарламенту запланували провести із 6 по 9 червня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери заблокували дороги на кордоні Іспанії та Франції напередодні виборів у ЄСЯк щорічна міграція птахів допомагає поширити пташиний грипНімеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»Жителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертвиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиУ Мексиці застрелили жінку-мера невдовзі після обрання першої в країні жінки-президентаЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: