16.10.2024
Телеканал NTD

Ізраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»

Ізраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»

На цих кадрах горить автомобіль, у якому, як уважають, був Мухаммад Насер — один з найвищих..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

На цих кадрах горить автомобіль, у якому, як уважають, був Мухаммад Насер — один з найвищих командирів ліванського угруповання «Хезболла». Ізраїль оголосив, що ліквідував його біля міста Сур, що на півдні Лівану.

Як повідомили військовики, Насер був командиром підрозділу, відповідального за обстріл Ізраїлю з південного заходу Лівану.

Він також став одним із найвищих командирів «Хезболли», які загинули в ході конфлікту.

Ізраїльський удар призвів до ракетного обстрілу у відповідь по території Ізраїлю.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що, хоча ізраїльські сили готові вжити будь-яких необхідних дій проти угруповання, перевагу віддають досягненню домовленості шляхом переговорів.

[Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю]:

«Ми віддаємо перевагу угоді, але якщо реальність змусить нас, ми воюватимемо».

Нагадаємо, у червні Ізраїль також знищив Талеба Абдуллу — командира одного з двох підрозділів, відповідальних за ведення бойових дій проти Ізраїлю на півдні Лівану. Припускають, що він мав той самий ранг, що й Насер.

«Хезболла» — ліванське воєнізоване угруповання, яке має підтримку Ірану. Після нападу 7 жовтня ХАМАСу на Ізраїль воно обстрілювало прикордонні ізраїльські міста. Через це десятки тисяч ізраїльтян було евакуйовано. Зараз одна з головних цілей Ізраїлю — знищити об’єкти та командирів «Хезболли», щоб люди змогли повернутися до своїх домівок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»Японія осудила Північну Корею за запуск ракетРегата великих вітрильників прибула до ГельсінкіДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуПомер кумир мільйонів — французький актор Ален ДелонЗасновника месенджера Telegram тримають під вартою у Франції«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніПосли Ізраїлю та США закликали РБ ООН осудити ХАМАСНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихУ Чилі гірськолижні курорти потопають у снігу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: