28.05.2024
Телеканал NTD

Ізраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»

Ізраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»

На цих кадрах горить автомобіль, у якому, як уважають, був Мухаммад Насер — один з найвищих..

Дата завантаження: 2024-10-28

video
play-sharp-fill

На цих кадрах горить автомобіль, у якому, як уважають, був Мухаммад Насер — один з найвищих командирів ліванського угруповання «Хезболла». Ізраїль оголосив, що ліквідував його біля міста Сур, що на півдні Лівану.

Як повідомили військовики, Насер був командиром підрозділу, відповідального за обстріл Ізраїлю з південного заходу Лівану.

Він також став одним із найвищих командирів «Хезболли», які загинули в ході конфлікту.

Ізраїльський удар призвів до ракетного обстрілу у відповідь по території Ізраїлю.

Водночас міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що, хоча ізраїльські сили готові вжити будь-яких необхідних дій проти угруповання, перевагу віддають досягненню домовленості шляхом переговорів.

[Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю]:

«Ми віддаємо перевагу угоді, але якщо реальність змусить нас, ми воюватимемо».

Нагадаємо, у червні Ізраїль також знищив Талеба Абдуллу — командира одного з двох підрозділів, відповідальних за ведення бойових дій проти Ізраїлю на півдні Лівану. Припускають, що він мав той самий ранг, що й Насер.

«Хезболла» — ліванське воєнізоване угруповання, яке має підтримку Ірану. Після нападу 7 жовтня ХАМАСу на Ізраїль воно обстрілювало прикордонні ізраїльські міста. Через це десятки тисяч ізраїльтян було евакуйовано. Зараз одна з головних цілей Ізраїлю — знищити об’єкти та командирів «Хезболли», щоб люди змогли повернутися до своїх домівок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфунуПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуІзраїльтяни в усій країні сумують у річницю нападу ХАМАСу 7 жовтняКитайського науковця засудили як іноземного агента в СШАІзраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному поліТри концерти Тейлор Свіфт у Відні скасували через загрозу терактуПожежі в Португалії: країна попросила допомоги в ЄСВикинуті на берег судна та зруйновані будинки: що залишив по собі ураган «Мілтон» у СШАНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімуму
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: