27.05.2024
Телеканал NTD

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти довколишніх..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні.

Офіцерів із десяти довколишніх дільниць відправили до кампусу, коли протестувальники зайняли лекційний зал. Тоді адміністрація університету оголосила це «насильницьким протестом» і звернулася по допомогу.

Приблизно за чотири години поліція вигнала протестувальників як з лекційного залу, так і з площі, де їхній табір стояв понад два тижні.

Протест в Ірвайні, що приблизно за 65 кілометрів від Лос-Анджелеса, виник найпізніше в низці таких акцій у США. Студенти виходять за те, щоб припинити бойові дії в Секторі Гази та захистити цивільних. Вони також вимагають, щоб університети не приймали фінансування від ізраїльських громадян та організацій.

Водночас раніше мер Нью-Йорка та ректор Колумбійського університету сказали, що в протестах беруть участь уже відомі поліції професійні агітатори, які хочуть не припинити війну в Секторі Гази, а посіяти хаос у вишах.

А ці пропалестинські демонстранти розбирають табір у Каліфорнійському університеті в Берклі.

Місцеві медіа сказали, що адміністрація вишу погодилася зустрітися з протестувальниками, якщо ті приберуть табір.

Раніше університет дозволив поставити табір за умови, що це не завадить роботі кампусу й не буде загрози насильства.

Утім, сутички все ж сталися. Тут зчинялися бійки між пропалестинськими та проізраїльськими активістами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників«Карачі — бетонні джунглі»: екстремальна спека в ПакистаніВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониТемпература Адріатичного моря досягла історичного рекордуПрокурор МКС подав запит на видання ордерів на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАСуАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерНайбільший майже за 30 років аукціон речей принцеси Діани пройде в США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: