27.09.2024
Телеканал NTD

Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди

Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди

Злива з градом накрила місто Фучжоу в південнокитайській провінції Цзянсі. Град подекуди був завбільшки з куряче..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Злива з градом накрила місто Фучжоу в південнокитайській провінції Цзянсі. Град подекуди був завбільшки з куряче яйце й побив вікна автомобілів.

Водночас торнадо зруйнував великий склад шин у південнокитайському місті Гуанчжоу. Смерч налетів на район Байюнь і вбив п’ятьох людей. 33 особи травмовано.

Водночас у північній провінції Хебей сніг укрив деякі райони міста Ченде, а температура впала до мінус п’яти градусів Цельсія.

[місцева жителька]:

«Я вийшла з дому, і мені здалося, що знову настала зима. Учора було по-весняному, але сьогодні пішов сніг».

Останніми тижнями Китай зіткнувся з низкою екстремальних погодних умов. Так, на півдні країни після дощів повені затопили міста в густонаселеній дельті Перлинної річки.

Зазначимо, що торік від погодних катаклізмів дуже постраждала південно-східна провінція Цзянсу. Спочатку зливи спричинили там зсуви та масову евакуацію. Потім пронісся сильний торнадо й убив десятьох людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиВеликі повені спричинили лихо на півдні НімеччиниБлінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»Вибори до Європарламенту: тотальне зрушення праворучУ Болівії придушили спробу військового держпереворотуУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCРіші Сунак призначив дату дострокових загальнонаціональних виборівЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиУ Чилі гірськолижні курорти потопають у снігу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: