16.11.2024
Телеканал NTD

Закон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримок

Закон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримок

Країни Євросоюзу ухвалили Закон про відновлення природи. За нього проголосували міністри довкілля ЄС на зустрічі в..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Країни Євросоюзу ухвалили Закон про відновлення природи. За нього проголосували міністри довкілля ЄС на зустрічі в Люксембурзі.

Цьому передували місяці напружених переговорів між Радою ЄС та Європарламентом. Водночас відбувалися масштабні протести фермерів.

Це перший «зелений» закон, схвалений після недавніх виборів до Європарламенту.

Закон про відновлення природи є однією з найбільших екологічних політик ЄС. Він зобов’язує держави-члени відновити природу на п’ятій частині їхньої суші та моря до 2030 року.

Вони тепер повинні зупинити процес погіршення природного середовища в Європі й почати його відновлювати. Зокрема, торфовища, щоб ті могли поглинати CO₂. Водночас стан понад 80% природних зон ЄС уважають незадовільним.

Країни ЄС та Європарламент домовилися про положення закону ще торік. Проте останніми місяцями проєкт розкритикували деякі уряди. Також проти нього виступили фермери, невдоволені дорогими правилами ЄС.

[Імон Раян, міністр довкілля Ірландії]:

«У світі, де нищать природу, немає продовольчої безпеки. Компромісний законопроєкт як ніколи враховує проблеми нашої фермерської спільноти, яка пішла на агресивні заходи. Це буде добровільний закон. Його не нав’язуватимуть жодному фермеру чи ліснику».

Країни ЄС планували схвалити цю політику в березні. Але тоді Угорщина раптово відмовилася її підтримати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Закон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримокАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняУкраїна й Молдова почали переговори про вступ до ЄвросоюзуІзраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіВенесуельці збираються біля в’язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичівІзраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСуПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуУ Сінгапурі усувають наслідки розливу нафтиАргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкіш

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: