06.10.2024
Телеканал NTD

Пекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на Тяньаньмень

Пекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам'яті загиблих під час бійні на Тяньаньмень

Пекін розкритикував працівників західних консульств через те, що ті відвідали гонконгський парк «Вікторія» в 35-ту річницю..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

Пекін розкритикував працівників західних консульств через те, що ті відвідали гонконгський парк «Вікторія» в 35-ту річницю бійні на площі Тяньаньмень.

4 червня 1989 року компартія Китаю відправила танки й солдатів, які відкрили вогонь по беззбройних студентах, що вимагали демократії. Точна кількість загиблих тієї ночі досі невідома. Західні джерела називають числа від сотень до десятків тисяч.

Раніше в цю дату в парку «Вікторія» проводили вечори пам’яті.

Цього разу туди прийшло щонайменше п’ять західних дипломатів. Зокрема заступник голови представництва Європейського Союзу, генеральний консул Німеччини та генеральний консул Нідерландів. Але їх оточила поліція.

Пекін звинуватив західних дипломатів у «політичних іграх».

А якби в це місце прийшов хтось із жителів Гонконгу, його б заарештували.

Водночас у вікнах консульства США в Гонконгу на згадку про загиблих 4 червня горіли свічки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на ТяньаньменьТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруНімеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»Ексміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниПрокурор МКС подав запит на видання ордерів на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАСуЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуАргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: