06.11.2024
Телеканал NTD

Закон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Закон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Прем'єр-міністр Великої Британії пообіцяв у наступні 10–12 тижнів почати відправляти нелегалів до Руанди. Верхня палата парламенту..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Прем’єр-міністр Великої Британії пообіцяв у наступні 10–12 тижнів почати відправляти нелегалів до Руанди. Верхня палата парламенту країни ухвалила потрібний закон.

[Ріші Сунак, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Жодних “якщо”, ніяких “але”. Ці рейси вирушають до Руанди».

Згідно з новим законом, відправлятимуть усіх прохачів притулку, які незаконно прибудуть до Великої Британії. Так Лондон хоче запобігти небезпечним перетинам Ла-Маншу на невеликих човнах, а також зруйнувати бізнес-модель злочинних угруповань, які переправляють людей.

Депортувати нелегалів Велика Британія спробувала ще в червні 2022 року. Але тоді перший авіарейс заблокував Європейський суд з прав людини. А торік схему визнав незаконною Верховний суд Великої Британії.

Пізніше Велика Британія та Руанда підписали оновлену міграційну угоду. Законопроєкт, ухвалений у понеділок, називає Руанду безпечним місцем.

Сунак каже, що уряд забронював комерційні чартерні літаки та навчив персонал для спецпольотів до Руанди.

Останніми роками до Великої Британії через Ла-Манш прибули десятки тисяч нелегалів.

Консервативний уряд зробив своїм пріоритетом зупинити цей потік. Проте критики наполягають, що висилати прохачів притулку — нелюдяно.

Багато кого турбує ситуація з правами людини в Руанді та ризик, що висланих можуть відправити до країн, у яких їм загрожуватиме небезпека.

Попри ухвалення законопроєкту, у Сунака все ж можуть виникнути юридичні проблеми. Благодійні та правозахисні організації заявляють, що спробують зупинити окремі депортації.

Також заблокувати законопроєкт обіцяє профспілка прикордонників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Закон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: