27.06.2024
Телеканал NTD

Закон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Закон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Прем'єр-міністр Великої Британії пообіцяв у наступні 10–12 тижнів почати відправляти нелегалів до Руанди. Верхня палата парламенту..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Прем’єр-міністр Великої Британії пообіцяв у наступні 10–12 тижнів почати відправляти нелегалів до Руанди. Верхня палата парламенту країни ухвалила потрібний закон.

[Ріші Сунак, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Жодних “якщо”, ніяких “але”. Ці рейси вирушають до Руанди».

Згідно з новим законом, відправлятимуть усіх прохачів притулку, які незаконно прибудуть до Великої Британії. Так Лондон хоче запобігти небезпечним перетинам Ла-Маншу на невеликих човнах, а також зруйнувати бізнес-модель злочинних угруповань, які переправляють людей.

Депортувати нелегалів Велика Британія спробувала ще в червні 2022 року. Але тоді перший авіарейс заблокував Європейський суд з прав людини. А торік схему визнав незаконною Верховний суд Великої Британії.

Пізніше Велика Британія та Руанда підписали оновлену міграційну угоду. Законопроєкт, ухвалений у понеділок, називає Руанду безпечним місцем.

Сунак каже, що уряд забронював комерційні чартерні літаки та навчив персонал для спецпольотів до Руанди.

Останніми роками до Великої Британії через Ла-Манш прибули десятки тисяч нелегалів.

Консервативний уряд зробив своїм пріоритетом зупинити цей потік. Проте критики наполягають, що висилати прохачів притулку — нелюдяно.

Багато кого турбує ситуація з правами людини в Руанді та ризик, що висланих можуть відправити до країн, у яких їм загрожуватиме небезпека.

Попри ухвалення законопроєкту, у Сунака все ж можуть виникнути юридичні проблеми. Благодійні та правозахисні організації заявляють, що спробують зупинити окремі депортації.

Також заблокувати законопроєкт обіцяє профспілка прикордонників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Закон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиТуристів евакуювали з Нової Каледонії на військових літакахГантер Байден прибув на перше слухання в кримінальній справіУ Сінгапурі усувають наслідки розливу нафтиСирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»Пекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на ТяньаньменьЄменські хусити заявили про удар по ізраїльському ЕйлатуІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: