27.03.2024
Телеканал NTD

Марш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади

Марш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади

Індійські фермери відкинули пропозицію уряду й ідуть до столиці країни. Нині вони на кордоні штатів Пенджаб..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Індійські фермери відкинули пропозицію уряду й ідуть до столиці країни. Нині вони на кордоні штатів Пенджаб та Гар’яна.

Раніше влада пообіцяла аграріям на наступні п’ять років дати гарантії на закупівлю бобових, кукурудзи та бавовни за мінімальними цінами. Представники фермерських профспілок призупинили протест на два дні, заявивши, що обговорять пропозицію. Проте відповідь дали майже одразу.

[Джагджит Сінгх Даллевал, голова профспілки фермерів]:

«Узявши до уваги всі факти й усе обговоривши, обидві профспілки вирішили, що пропозиція (уряду) не відповідає інтересам фермерів. Тому ми відхиляємо цю пропозицію».

Голови профспілок оголосили, що мирна хода в бік Делі триватиме.

З 60-х років минулого століття уряд Індії підтримує аграріїв, установлюючи гарантовану ціну на закупівлю на деякі види основних сільськогосподарських культур. Фермери вимагають поширити це правило на всю продукцію.

12 лютого урядовці та представники фермерських профспілок провели переговори, але безрезультатно. Наступного дня почалися протести. До Нью-Делі вирушили вантажівки та трактори. Багато фермерів також іде пішки.

Поліціянти застосували проти протестувальників водомети й сльозогінний газ. Каністри з цією речовиною скидали з повітря за допомогою дронів. Правоохоронці також перекрили дорогу приблизно за 200 кілометрів від Делі.

Такий протест фермери влаштовували у 2020–21 роках. Тоді обурення спричинила спірна сільськогосподарська реформа. Аграрії буквально окупували передмістя столиці. Тепер влада боїться повторення заворушень. Тоді фермери домоглися поступок. Але, за їхніми словами, влада не виконує обіцянок.

Цього разу протестувальники також вимагають виплачувати мінімальну заробітну плату за сільськогосподарські роботи 200 днів на рік, платити пенсію фермерам похилого віку, вийти із СОТ і забезпечити аграріям прямий доступ до ринку.

Заворушення спалахнули незадовго до загальних виборів. Вони пройдуть із квітня по травень. Як очікують, Нарендра Моді стане прем’єр-міністром утретє поспіль. Водночас фермери — найвпливовіший блок виборців. Аналітики вважають, що уряд найменше хоче дратувати їх напередодні виборів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Марш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуНирки — у центрі нової кризи в НепаліГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: