01.02.2024
Телеканал NTD

Найпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих

Найпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих

Щонайменше 26 будівель обвалилося повністю або частково в тайванському повіті Хуалянь унаслідок сильного землетрусу. Він стався..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Щонайменше 26 будівель обвалилося повністю або частково в тайванському повіті Хуалянь унаслідок сильного землетрусу. Він стався в середу. Його сила становила 7,2 бала.

Епіцентр був коло узбережжя Тайваню за 25 кілометрів від центру міста Хуалянь — столиці гірського й малонаселеного повіту. Повідомляють про щонайменше чотирьох загиблих. Близько 100 травмовані.

Людей із напівзруйнованих будівель евакуювали.

У горах у районі лиха зійшли масштабні зсуви ґрунту.

Це найсильніший землетрус на острові за останні 25 років. На півдні Японії та на Філіппінах випустили попередження про небезпеку цунамі. Пізніше його скасували.

У кількох районах столиці Тайбей відключили електроенергію.

[жителька Тайбея]:

«Дуже сильно трясло. Усі мотоцикли біля нашого будинку впали, тому я швидко перекрила газ та електрику й відчинила вхідні двері. Він був дуже сильним. Було таке відчуття, що будинок ось-ось завалиться».

[жителька Тайбея]:

«Трясло доволі сильно. Можливо, через те, що землетруси давно не траплялися, було справді страшно».

У Тайбеї досі відчуваються афтершоки. За даними центрального управління погоди Тайваню, їх зафіксували понад 25.

[туристка з Гонконгу]:

«Коли я зрозуміла, що це землетрус, я швидко одяглася та взулася, схопила дитину й побігла вниз сходами. Більше нічого із собою не взяла».

З Китаю повідомили, що землетрус відчувався в провінції Фуцзянь, а також у Шанхаї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНа Кубі закінчується паливо?Урсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: