27.03.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Дональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

45-й президент США Дональд Трамп у суботу здобув ще одну перемогу на праймериз. Він обійшов свого..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

45-й президент США Дональд Трамп у суботу здобув ще одну перемогу на праймериз. Він обійшов свого єдиного суперника — Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна, набравши коло 60 % голосів.

[Дональд Трамп, кандидат у президенти США]:

«Дуже дякую. Це справді щось. Це сталося трохи раніше, ніж ми очікували. Це навіть більша перемога, ніж ми прогнозували. Мені повідомили, що ми не тільки здобули вдвічі більше голосів, але й більше, ніж будь-коли в штаті Південна Кароліна. Тож це дуже добре. Це рекорд, помножений на два».

Дональд Трамп із самого спочатку лідирував у перегонах серед республіканських кандидатів. Але Ніккі Гейлі покладала надії на штат, у якому була губернатором.

Попри поразку Гейлі здаватися не збирається. Каже, що не залишить перегони принаймні до березневого «супервівторка», коли обиратимуть республіканських кандидатів у 15 штатах та на одній території США.

[Ніккі Гейлі, кандидат у президенти США]:

«Раніше цього тижня я сказала, що незалежно від того, що станеться в Південній Кароліні, я й далі балотуватимуся на посаду президента. Я жінка слова».

Утім, Дональд Трамп уже веде кампанію так, ніби став офіційним кандидатом у президенти від республіканців. Він зосередив риторику на своєму супернику-демократові Джо Байдені. Зокрема, звинуватив його в політичному переслідуванні.

Якщо Трамп і далі перемагатиме на праймеріз такими ж темпами, то його кандидатуру можуть фактично висунути до середини березня.

Це станеться якраз перед першим судовим процесом у його справі, який має початися 25 березня. 45-го президента звинувачують у фінансових махінаціях.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаФермери блокують автомагістралі в усій Іспанії25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: