29.09.2024
Телеканал NTD

Австралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерів

Австралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерів

Пояснення Ізраїлю щодо смерті сімох працівників гуманітарної організації в Секторі Гази, зокрема австралійки Зомі Франком, «недостатньо..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Пояснення Ізраїлю щодо смерті сімох працівників гуманітарної організації в Секторі Гази, зокрема австралійки Зомі Франком, «недостатньо переконливі». Про це заявив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз.

Він, імовірно, мав на увазі коментар прем’єр-міністра Ізраїлю, який той зробив у вівторок у відеозверненні. У ньому Нетаньягу сказав, що на війні таке трапляється.

[Ентоні Албаніз, прем’єр-міністр Австралії]:
«Нас не влаштовує заява Ізраїлю про те, що ця подія — результат війни. Це суперечить гуманітарному праву. <…> Не можна, щоб безневинні палестинці чи люди, які їм допомагають, були змушені розплачуватися за дії терористичного угруповання ХАМАС».

У вівторок Ізраїль заявив, що здійснив ракетний удар по автомобілю гуманітарної організації Всесвітня центральна кухня помилково. Цей інцидент спричинив значний осуд з боку США та низки союзників Ізраїлю.

Серед загиблих були громадяни Австралії, Великої Британії та Польщі, а також палестинці та працівник із подвійним громадянством США й Канади.

Уряд Ізраїлю пообіцяв провести незалежне розслідування.

[Ентоні Албаніз, прем’єр-міністр Австралії]:
«Ми хочемо, щоб відповідальних покарали. А також щоб їх затримали й допитали».

Водночас член воєнного кабінету Ізраїлю Бені Ганц закликав провести загальнонаціональні вибори у вересні. З його слів, через війну в Секторі Гази на уряд прем’єра Нетаньягу тиснуть як усередині країни, так і за її межами.

[Бені Ганц, член воєнного кабінету Ізраїлю]:
«Маємо призначити дату виборів. Можна на вересень — ближче до річниці війни».

На його думку, узгоджена дата виборів заспокоїть громадськість.

Останніми днями тисячі ізраїльтян виходили на вулиці, вимагаючи нових виборів. Багато хто критикує Нетаньягу за те, що він та його уряд не докладають більше зусиль для звільнення 134 заручників, яких досі утримує ХАМАС.

Нетаньягу, який обіймає посаду прем’єр-міністра Ізраїлю найдовше, неодноразово виключав можливість дострокових виборів. З його слів, це буде на руку лише бойовикам у Секторі Гази.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»В Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: