27.04.2024
Телеканал NTD

На Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

На Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку

Компанія Apple руйнує конкуренцію, а також завдає шкоди як споживачам, так і розробникам. З такою заявою..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Компанія Apple руйнує конкуренцію, а також завдає шкоди як споживачам, так і розробникам. З такою заявою виступив генпрокурор США Меррік Гарланд, говорячи про судовий позов проти виробника «айфонів». Його звинуватили в порушенні федерального антимонопольного закону.

[Меррік Гарланд, генеральний прокурор США]:

«Apple зміцнила свою монопольну владу не завдяки поліпшенню своєї продукції, а шляхом погіршення продукції інших».

Позов подало міністерство юстиції США та 15 американських штатів. У ньому стверджується, що Apple завдає шкоди дрібнішим конкурентам і примушує ділових партнерів до заходів, які підвищують ціни для споживачів і збільшують прибуток Apple.

[Меррік Гарланд, генеральний прокурор США]:

«Якщо компанія “Apple” не протидіятиме цьому, то вона й далі лише зміцнюватиме свою монополію на смартфони. Але є закон».

Apple також звинувачують у тому, що на своїх телефонах компанія заважає роботі конкурентних програм з обміну повідомленнями.

[Меррік Гарланд, генеральний прокурор США]:

«Якщо користувач “айфона” обмінюється повідомленнями з іншим смартфоном, у повідомленнях текст має обмежену функціональність. Розмова не зашифрована, відео піксельне та зернисте, користувачі не можуть редагувати повідомлення або бачити індикатори введення. Як наслідок, користувачі “айфонів” ставляться до конкурентних смартфонів, як до менш якісних».

Мета позову — зупинити антиконкурентну поведінку Apple, знизити ціни на телефони та збори розробників, а також зберегти інновації.

Компанія Apple розкритикувала позов, заявивши, що він позбавляє її можливості створювати технології, на які люди очікують від виробника.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїВеликі повені на півночі Іраку: є загибліАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: