29.09.2024
Телеканал NTD

Годинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданні

Годинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданні

Президенту Перу Діні Болуарте загрожує в'язниця через її пристрасть до розкоші. Генеральна прокуратура розширила розслідування, яке..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Президенту Перу Діні Болуарте загрожує в’язниця через її пристрасть до розкоші. Генеральна прокуратура розширила розслідування, яке ведуть щодо голови держави. У його межах обшукали приватний будинок Болуарте та президентський палац.

Так звану справу Rolex порушили після журналістського розслідування. Вивчивши сотні фотографій та відео, журналісти виявили, що президент має велику колекцію дорогих годинників, серед яких і Rolex. Загалом їх нарахували 14. Одна модель із рожевого золота коштувала близько 18 тисяч євро. Також на президенті помітили коштовності з діамантами, зокрема браслет Cartier.

[Хуан Карлос Вільєна, генеральний прокурор]:

«Розслідування розширили через те, що вона має браслет Cartier вартістю 56 000 доларів. А імовірна вартість коштовностей, які були на ній на церемоніях та фотографіях, перевищує 500 000 доларів».

Прокуратура вивчає декларацію про доходи президента. Згідно з нею, за останні два роки Болуарте стала багатшою на 116 тисяч доларів. На її банківських рахунках виявили близько 300 тисяч доларів.

Діна Болуарте всі звинувачення відкидає, називаючи себе чесною жінкою.

Варто зазначити, що раніше кількох президентів Перу засудили до тюремних термінів за корупцію. Серед них Альберто Фухіморі, який лише недавно вийшов на волю. У в’язниці перебуває Алехандро Толедо та Педро Кастільйо. Свій тюремний термін відбув і Педро Пабло Кучинський. Водночас Мартін Віскарра зіткнувся зі звинуваченнями в хабарництві, але дивом уникнув ув’язнення. Ще один президент Алан Гарсія 2019 року після висунення обвинувачення вистрілив собі в шию і помер у лікарні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Годинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аварії«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Погорільці в Чилі відновлюють своє житлоНа Кубі закінчується паливо?Обіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тікток

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: