28.10.2024
Телеканал NTD

Апеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії

Апеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії

Апеляційний суд Парижа підтвердив, що 23-й президент Франції Ніколя Саркозі винен у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Апеляційний суд Парижа підтвердив, що 23-й президент Франції Ніколя Саркозі винен у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії 2012 року. Але ексголові держави пом’якшили покарання.

2021 року суд нижчої інстанції засудив Саркозі до року в’язниці. За рішенням апеляційного суду, у тюрмі нечинний президент пробуде пів року, і ще шість місяців покарання будуть умовними.

Саркозі обіймав посаду президента з 2007 по 2012 рік. Наприкінці терміну він проводив передвиборчу кампанію. З ним співпрацювало певне піар-агентство. Прокуратура стверджує, що воно допомогло штабу Саркозі приховати перевитрату. У Франції на передвиборчу кампанію можна витрачати трохи більше ніж 22,5 мільйони євро. Саркозі витратив 43 мільйони. Піар-агентство виставило фальшиві рахунки за послуги.

[Патрік Мезонньов, юрист піар-агентства]:

«Апеляційний суд підтвердив, що йдеться про шахрайську схему — перевитрату передвиборчих коштів».

Саркозі вини не визнав. Він заявив, що не підписував жодних документів, які підтвердили б порушення закону.

Разом із нечинним президентом у справі проходило ще 13 осіб, зокрема керівники вищезгаданого піар-агентства. Усі дістали від двох до трьох років ув’язнення, частину цих термінів — умовно. Реальне покарання, імовірно, дозволять відбувати вдома під електронним наглядом.

Наступного року Саркозі знову постане перед судом. Ексголову Франції звинувачують у тому, що його передвиборчу кампанію 2007 року фінансувала Лівія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Апеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: