27.01.2024
Телеканал NTD

Тибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Тибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Тибетська правозахисна організація, що в північноіндійському місті Дармсала, опублікувала доповідь, у якій звинуватила Китай у шпигунстві...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тибетська правозахисна організація, що в північноіндійському місті Дармсала, опублікувала доповідь, у якій звинуватила Китай у шпигунстві.

Доповідь називається «Китайські транснаціональні репресії щодо тибетської діаспори у 2024 році». Її опублікував Тибетський центр прав людини та демократії. У ній задокументовано випадки шпигунства, свідками яких стали тибетці, які живуть за межами Китаю.

[Тензін Дава, правозахисниця]:

«Вони відправляють шпигунів і збирають особисту інформацію про тибетців у діаспорі, щоби, по суті, проникнути в тибетську спільноту за кордоном, а потім саботувати її діяльність. Влада Китаю розглядає нас як загрозу».

Заступник спікера парламенту у вигнанні заявила, що китайська влада багато разів зламувала комп’ютери та електронну пошту, щоб зібрати особисті дані.

[Долма Церінг, заступник спікера парламенту Тибету у вигнанні]:

«Щоразу, коли ми провадимо якусь діяльність, то зламують електронну пошту відповідальних осіб. Але вони нічого нового не знайдуть, бо ми й так оприлюднюємо все, що є на наших комп’ютерах. Нам нічого приховувати».

Компартія КНР послала війська до Тибету в 1950 році й установила там своє панування. Офіційно вона назвала це «мирним визволенням».

Нинішній Далай-лама та багато інших тибетців утекли з країни після невдалого повстання проти комуністичної влади. Тибетський уряд у вигнанні діє в Індії з 1960 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїВ Україні новий головнокомандувачФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаВеликі повені на півночі Іраку: є загибліКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: