27.03.2024
Телеканал NTD

На Кубі закінчується паливо?

На Кубі закінчується паливо?

Власник кафе в передмісті Гавани організовує своє життя та бізнес в умовах регулярних вимкнень світла. Він..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Власник кафе в передмісті Гавани організовує своє життя та бізнес в умовах регулярних вимкнень світла.

Він каже, що іноді електропостачання відключають на чотири години, іноді — на шість. Для цієї пори року це незвично, адже погода прохолодніша, тому попит на електроенергію не великий.

[Герман Мартін, підприємець]:

«Як кубинці, ми вчимося адаптуватися, створювати стратегії. Але це незручно та втомлює. У цей час школярі повертаються з уроків, дорослі готують щось удома, а світло вимикають. Доводиться чекати приблизно до восьмої вечора».

Влада каже, що причина надзвичайно довгих відключень — у нестачі палива.

[Ласаро Гуерра, голова Національної електромережі Куби]:

«На електростанціях та плавучих станціях існує величезний дефіцит палива. Тож це впливає на надання послуг з електропостачання».

Утім, як свідчать дані, країна отримує достатньо палива для нормального електрозабезпечення. Загалом острову треба коло 125 тисяч барелів нафти на день.

Куба щодня в себе видобуває близько 40 000 барелів, а також отримує орієнтовно 57 000 барелів на день із Венесуели.

Ще 23 000 барелів надходять із Мексики й приблизно 7–10 тисяч — з інших країн.

Експерти кажуть, що річ не в постачанні.

[Хорхе Піньйон, експерт із питань енергетичної політики]:

«Ми не вважаємо, що проблема з нестачею палива на Кубі пов’язана із зовнішніми факторами. Ми гадаємо, що це може бути внутрішня проблема. Проблема в нафтопереробному секторі, у логістиці, зберіганні, танкерах та цистернах, які курсують між кубинськими портами».

Влада Куби вже запропонувала вихід. Вона хоче уп’ятеро підвищити ціни на пальне, які зараз субсидує держава.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Кубі закінчується паливо?Науковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: