11.11.2024
Телеканал NTD

$1,5 млрд пообіцяли виділити Судану міжнародні донори

$1,5 млрд пообіцяли виділити Судану міжнародні донори

Півтора мільярда доларів на гумдопомогу Судану пообіцяли виділити міжнародні донори. В ООН заявляють, що це половина..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Півтора мільярда доларів на гумдопомогу Судану пообіцяли виділити міжнародні донори. В ООН заявляють, що це половина необхідної суми. Сама міжнародна організація має намір негайно виділити на невідкладні потреби 22 мільйони доларів.

У середині квітня в Судані виник збройний конфлікт між збройними силами та воєнізованою організацією Сили швидкого реагування. Раніше ця організація підкорялася уряду й мала влитися в армію. Але щодо інтеграції виникли розбіжності, які переросли в бойові дії.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш каже, що загинули сотні мирних жителів, тисячі поранено. Кількість убитих і постраждалих зростає. У Дарфурі та Хартумі ситуація катастрофічна. Уже понад два мільйони людей мусило втекти.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:

«До цього конфлікту в Судані вже була гуманітарна криза. Наразі це переросло в катастрофу, яка зачепила понад половину жителів країни. На гуманітарних працівників учиняють смертоносні напади, крадуть гуманітарне майно, тому надавати допомогу стало небезпечніше та складніше».

І все ж у квітні й травні ООН та її партнери надали гуманітарну допомогу майже двом мільйонам осіб. Але зараз в самому лише Дарфурі її потребує п’ять із половиною мільйонів жителів.

[Фолькер Тюрк, Верховний комісар ООН з прав людини]:

«Це криза в галузі прав людини та гуманітарна криза. Вона розвивається загрозливо швидко, у руйнівних масштабах і зі складністю, раніше небаченою в Судані. Щодня дуже страждають діти, понад 13 мільйонів людей у всій країні потребують негайної гуманітарної допомоги».

ООН закликає до припинення вогню.

2019 року владу в Судані захопила військова хунта. Відтоді країною керували і військові, і цивільні. 2021-го стався новий держпереворот, і вся влада перейшла до армії. Пізніше почався процес створення перехідної цивільної влади. Він зупинився цієї весни через суперечності між армією та Силами швидкого реагування.
Коротке посилання на цю сторінку:

$1,5 млрд пообіцяли виділити Судану міжнародні донориІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: