04.05.2024
Телеканал NTD

Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії

Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії

Прокуратура Ізраїлю висунула сестрі лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії звинувачення в підбурюванні та прояві солідарності з терористичним..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Прокуратура Ізраїлю висунула сестрі лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії звинувачення в підбурюванні та прояві солідарності з терористичним угрупованням. Вона, як уважають, похвалила напад ХАМАСу, який відбувся 7 жовтня і який спричинив війну в Секторі Гази.

57-річна Сабах аль-Салем Ганія живе в ізраїльському місті Тель-Шева. Її брат зараз у Катарі, як й інші офіційні особи ХАМАСу.

На кадрах, які зняла поліція 1 квітня, видно, як спецсили вриваються в дім Ганії та затримують її. Міністерство юстиції Ізраїлю повідомило, що відтоді вона перебуває під вартою. Її адвокат не дав жодних коментарів.

Згідно з обвинувальним висновком, упродовж кількох днів після того, як ХАМАС 7 жовтня влаштував низку вбивств на півдні Ізраїлю, Ганія десяткам контактів, зокрема своєму братові, надсилала повідомлення, у яких хвалила напад і закликала до подальшої «різанини».

Одне з її повідомлень, згаданих в обвинувальному висновку, містить такі рядки: «Перерахуй їх і вбий їх, і не залишай нікого з них живим».

Під час нападу ХАМАС убив близько 1200 ізраїльтян та іноземців. Ще приблизно 250 осіб взяв у заручники.

Водночас у Секторі Гази, за даними ХАМАСу, за ввесь час бойових дій загинуло понад 34 тисячі палестинців. В анклаві живе близько двох мільйонів людей. Нині більшості загрожує голод та епідемії.

У неділю літаки скидали тут гуманітарну допомогу з Великої Британії, Єгипту та Німеччини.

Раніше Генсек ООН Антоніу Гутерреш розкритикував Ізраїль за неспроможність забезпечити безперебійне постачання їжі та предметів першої потреби до Сектора Гази. Такі ж побоювання висловлював і президент США Джо Байден.

У відповідь Ізраїль знову відкрив на півночі анклаву КПП «Ерез» та дозволив тимчасово використовувати порт Ашдод, що на півдні країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: