20.10.2024
Телеканал NTD

Напади на німецьких політиків напередодні виборів почастішали

Напади на німецьких політиків напередодні виборів почастішали

Берлінський сенатор Франциска Гіффай — жертва недавнього нападу на німецьких політиків, які напередодні виборів стали відбуватися..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Берлінський сенатор Франциска Гіффай — жертва недавнього нападу на німецьких політиків, які напередодні виборів стали відбуватися дедалі частіше.

Ексбургомістра Берліна ненадовго госпіталізували після того, як у вівторок чоловік ударив її по голові в бібліотеці.

[Франциска Гіффай, берлінський сенатор]:

«Це непокоїть. І мене також приголомшує і засмучує те, що останнім часом ми бачимо дедалі більше таких нападів; що на людей нападають через їхню політичну діяльність, через їхню позицію та погляди. І це стосується багатьох людей».

74-річного нападника затримали. Поліція повідомила, що раніше він уже вчиняв злочини на ґрунті ненависті й був замішаний в інших інцидентах. Також припускають, що він має проблеми з психічним здоров’ям.

Канцлер Олаф Шольц у соцмережах описав напад як «боягузливий».

Інцидент збігся з екстреною нарадою міністрів німецьких земель. Вони закликали посилити поліційний захист політиків, бо кількість словесних та фізичних нападів різко зросла напередодні європейських та місцевих виборів.

Урядові дані показують, що їх кількість у країні подвоїлася після виборів до Європейського парламенту у 2019 році.

Того ж дня, коли стався напад на Гіффай, схожий інцидент трапився і в Дрездені. Поліція затримала двох людей, які штовхали члена Партії зелених і плювали в нього, коли той розклеював агітаційні плакати. Раніше їх помічали за викрикуванням нацистських привітань у громадських місцях.

А кілька днів тому члена соціал-демократів Матіаса Екке побили ногами. Також під час розклеювання плакатів. Йому знадобилася операція.

У соціальних мережах він написав (цитата): «…це стосується не лише мене, а й усіх, хто займається політикою. Ніхто в умовах демократії не має боятися висловлювати свою думку».

Дехто покладає провину за сплеск насильства на вкрай праву партію «Альтернатива для Німеччини», яка цього року може вийти в лідери. Однак члени цієї політичної сили кажуть, що самі часто зазнають нападів.

Міністр внутрішніх справ Німеччини заявила, що розгляне можливість посилення покарань за напади на політиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Напади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблихРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПідтверджено загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: