27.07.2024
Телеканал NTD

У М’янмі запровадили обов’язкову військову службу

У М'янмі запровадили обов'язкову військову службу

У М'янмі запровадили обов'язкову військову службу для чоловіків і жінок. Це сталося на тлі того, як..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У М’янмі запровадили обов’язкову військову службу для чоловіків і жінок. Це сталося на тлі того, як військова хунта, яка керує країною, стримує натиск повстанців, що виборюють автономію в різних частинах країни.

За законом, усі чоловіки віком від 18 до 35 років і всі жінки віком від 18 до 27 років мусять відбути до двох років в армії. А такі фахівці, як лікарі, мають відслужити три роки, і їхній віковий поріг — до 45 років. У законі ще зазначено, що в разі потреби в умовах режиму надзвичайного стану термін служби може бути подовжено до п’яти років.

[телеведучий]:

«Закон про народну військову службу набирає чинності 10 лютого 2024 року відповідно до підрозділу b статті 1 вищезгаданого закону, який підписав головнокомандувач збройних сил М’янми Мін Аун Хлайн».

У М’янмі панує хаос, відколи 2021 року внаслідок перевороту військовики відібрали владу в обраного уряду.

Армію М’янми називають «Татмаду». З жовтня минулого року, вона зазнає втрат особового складу, борючись із наступами трьох повсталих етнічних меншин, які діють спільно. Зброю проти хунти також підняли борці за демократію.
Коротке посилання на цю сторінку:

У М’янмі запровадили обов’язкову військову службуНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: