11.10.2024
Телеканал NTD

Трамп не визнав себе винним у зберіганні таємних документів

Трамп не визнав себе винним у зберіганні таємних документів

Федеральний суд Маямі звинуватив Дональда Трампа в незаконному зберіганні таємних документів. Після засідання 45-й президент США..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Федеральний суд Маямі звинуватив Дональда Трампа в незаконному зберіганні таємних документів.

Після засідання 45-й президент США виступив перед своїми прихильниками. Він сказав, що мав повне право брати ці папери.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:

«Погрожувати мені 400 роками в’язниці за зберігання моїх же президентських документів, що робив майже кожен інший президент, — це одна з найбільш обурливих і ганебних юридичних теорій, які будь-коли висували в американському суді».

Зі слів Трампа, у його справі посилаються на Закон про шпигунство. Але тут ідеться про Закон про президентські архіви.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:

«Проте його навіть не згадують у цьому безглуздому 44-сторінковому обвинувальному акті. Відповідно до Закону про президентські архіви, який є цивільним, а не кримінальним, я мав повне право одержати ці документи».

Трамп зазначив, що, якщо його оберуть, він призначить спеціального прокурора, який розслідуватиме дії Джо Байдена.

Дональд Трамп залишив залу суду без будь-яких умов, підписки про невиїзд чи грошової застави.

Це був його другий візит до суду за останні місяці. У квітні він не визнав себе винним за звинуваченням у виплаті грошей за мовчання акторці фільмів для дорослих у 2016 році.

Трамп став першим нечинним президентом, якому висунули звинувачення у федеральних злочинах. Засідання суду почнуться найближчими місяцями.

Водночас Дональд Трамп дав старт кампанії повернення собі президентського крісла на виборах у листопаді 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трамп не визнав себе винним у зберіганні таємних документівЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: