20.10.2024
Телеканал NTD

Життя на мосту: як бразильці рятуються від повеней

Життя на мосту: як бразильці рятуються від повеней

Надземний пішохідний перехід став притулком для кількох десятків бразильців, які втратили житло через велику повінь. Це..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Надземний пішохідний перехід став притулком для кількох десятків бразильців, які втратили житло через велику повінь. Це місто Порту-Алегрі, столиця південного штату Ріу-Гранді-ду-Сул.

Деякі, перш ніж дістатися сюди, намагалися сховатися в інших місцях, але не вдалося.

[Адріана Фретіас, потерпіла від повені]:

«Я схопила дітей, і ми побігли на стадіон. Ну, спочатку ми пішли до сусіда, щоб дізнатися, чи він пустить нас, бо думали, що вода туди не дістанеться, але вона дісталася. Потім ми вирушили на стадіон».

Адріана сумно дивиться на затоплені вулиці, де люди пересуваються на човнах. Будинок її сім’ї зруйнований. Урятувати вдалося лише кілька речей.

[Адріана Фретіас, потерпіла від повені]:

«Непокоюся. Нелегко все втратити — плиту, їжу, шкільне приладдя. Ми все втратили».

Життя на мосту теж не можна назвати спокійним.

[Адріана Фретіас, потерпіла від повені]:

«Я не сплю всю ніч, бо міст гойдається. Його постійно розгойдує через вантажівки, що проїжджають повз, і я боюся, що він впаде. Також боюся, що сюди дійде вода».

Водночас, за даними влади, підтверджена кількість загиблих унаслідок цих повеней у штаті досягла 100. І вона, найімовірніше, зросте, бо понад 120 людей ще вважають зниклими безвісти.

Свій дім мусили залишити 163 тисячі людей.

Вийшли з берегів річки, і затоплено цілі міста. Зруйновано дороги та мости.

Також жертвами стало багато домашніх тварин і худоби. На цих кадрах кінь рятується на даху затопленого хліва.

Волонтери намагаються не залишати тварин у біді. На верхньому поверсі цієї затопленої будівлі в пастці опинилося близько 20 собак.

[Едуарду, волонтер-рятівник]:

«Там багато тварин. Я заліз усередину, але там великий собака, і він намагається захистити інших. Він мене вкусив. Начебто всі собаки там у нормальному стані».

Прогнози синоптиків поки що невтішні. Вони попереджають, що найближчими днями повені можуть посилитися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Життя на мосту: як бразильці рятуються від повенейТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: