10.12.2024
Телеканал NTD

Індійці гинуть від спеки

Індійці гинуть від спеки

На півночі Індії від спеки за останні кілька днів уже загинуло щонайменше 54 людини. Такі дані..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

На півночі Індії від спеки за останні кілька днів уже загинуло щонайменше 54 людини. Такі дані наводять місцеві ЗМІ щодо штату Уттар-Прадеш, що приблизно за тисячу кілометрів від столиці Нью-Делі. Влада каже, що докладнішу причину смерті жителів ще розслідує.

[Маянкешвар Сінгх, чиновник сфери охорони здоров’я]:

«Ми повідомимо результати сьогодні або завтра. Ми сказали чиновникам ужити запобіжних заходів і поінформували людей, щоб вони менше виходили з дому».

Індійські газети ще пишуть, що в сусідньому штаті Біхар від спеки загинуло 45 осіб.

[житель Патни]:

«Із самого ранку дуже спекотно, доходить до плюс 42-43-х. Пітнієш, і шкіра стає липкою. Волого. Уранці теж гуляти непросто — раніше ми приходили о 7-й ранку, і було хмарно, а зараз таке відчуття, що вже полудень».

Щодо обох штатів метеобюро країни випустило червоний рівень небезпеки.

[Нареш Кумар, метеоролог]:

«Щодо Уттар-Прадешу — у низці районів штату може початися ще більша спека, бо найближчими днями температура підійметься на 4–5 градусів».

У місті Баллія стовпчики термометрів уже підіймаються до +45. Ситуацію ускладнюють значні перебої з електропостачанням.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індійці гинуть від спекиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: