27.05.2024
Телеканал NTD

У Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестиваль

У Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестиваль

Лами, альпаки та вікуньї — головні на цьому фестивалі в Ла-Пасі. Його проводять на честь тварин..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Лами, альпаки та вікуньї — головні на цьому фестивалі в Ла-Пасі. Його проводять на честь тварин із родини верблюдових, які досі відіграють важливу роль у житті людей. Свято влаштували, бо цей рік ООН проголосила Міжнародним роком верблюдових.

У Болівії живе два мільйони лам та понад мільйон альпак, вікуній та гуанако.

[Сільвія Мамані, глава Федерації підприємниць]:

«Пряжа з вовни вікуньї настільки тонка, що має попит у всьому світі. Її дуже цінують. Таку пряжу роблять у Чилі, Болівії, Аргентині, Перу та Еквадорі».

Понад 80 000 сімей у Болівії живуть коштом розведення верблюдових.

[учасник фестивалю]:

«Ми тримаємо верблюдових для виробництва харчів та пряжі. М’ясо їмо, а з пряжі робимо одяг».

За даними ООН, верблюдові — основне джерело доходу для мільйонів сімей, які живуть у 90 країнах. Ці тварини дають людям молоко, м’ясо та вовну. До того ж вони важлива частина культури та соціального устрою багатьох громад у різних куточках світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальЯк день літнього сонцестояння відзначають у Великій БританіїРідкісний діамант і годинник у корпусі із сапфіру виставлять на аукціон у Нью-ЙоркуНайбільший і найповніший: рідкісний скелет стегозавра виставлять на торги в Нью-ЙоркуВпливовій жінці-вікінгу присвятили виставку в ДаніїУ Болгарії з розмахом проводять фестиваль трояндMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиРекорд Книги Гіннеса: інсталяцію з 3000 лампочок із сонячними батареями зробили в ОАЕХудожник, який першим став зображати усміхнених людейУнікальне погруддя «батька Відродження» знайшли у Флоренції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: