10.06.2024
Телеканал NTD

ООН: «У світі вже 110 мільйонів переселенців та біженців»

ООН: «У світі вже 110 мільйонів переселенців та біженців»

У світі вже 110 мільйонів вимушено переміщених осіб, і ця кількість — рекордна. Такі дані наводить..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

У світі вже 110 мільйонів вимушено переміщених осіб, і ця кількість — рекордна. Такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Воно випустило свіжий звіт.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:

«У нас 110 мільйонів осіб, які втекли через конфлікти, переслідування, дискримінацію та насильство. Часто це доповнюють інші причини, наприклад зміна клімату».

За попередній рік кількість переселенців і біженців зросла на рекордні 19 мільйонів і досягла 108 мільйонів 400 тисяч. Переважно це були українці. Цьогоріч, відколи почався конфлікт у Судані, ця кількість збільшилася.

Упродовж 20 років до початку у 2011-му війни в Сирії кількість вимушених переселенців і біженців у всьому світі загалом була сталою — 40 мільйонів осіб.

Але з 2011 року вона безперервно зростає і нині майже потроїлося. За статистикою, станом на зараз свій дім вимушено покинула кожна 74 людина на планеті.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:

«І, як розв’язати цю проблему, дедалі важче навіть уявити, навіть запропонувати. Ми живемо в дуже поляризованому світі, де міжнародна напруженість переростає в гуманітарні проблеми, і це дуже тривожно».

Голова УВКБ ООН ще висловив занепокоєння через те, що деякі країни ускладнюють приймання біженців і вимушених переселенців.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:

«Країни все більше не хочуть дотримуватися принципів Конвенції про біженців 1951 року. Її підписали не всі, але деякі навіть із тих, що підписали, ухиляються. Це тому, що втікачів стало надто багато».

Половина нинішніх біженців родом із Сирії, України та Афганістану.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: «У світі вже 110 мільйонів переселенців та біженців»Єменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуЗнов маски: у Мілані нічим дихатиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаАфіни накрила пилова буря із СахариПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: