10.05.2024
Телеканал NTD

Затримання поліціянтів: Косово та Сербія звинувачують одне одного в незаконному перетині кордону

Затримання поліціянтів: Косово та Сербія звинувачують одне одного в незаконному перетині кордону

Трьох косовських поліціянтів затримали сербські прикордонники. Водночас офіційні особи Косова та Сербії називають різні місця події,..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Трьох косовських поліціянтів затримали сербські прикордонники. Водночас офіційні особи Косова та Сербії називають різні місця події, звинувачуючи одне одного в незаконному перетині кордону.

Міністерство внутрішніх справ Косова заявляє, що їх схопили в селі Баре, що біля кордону з Сербією.

[Джеляль Швецла, міністр внутрішніх справ Косова]:

«Поліція Сербії чи її армія увійшла приблизно на 600 метрів углиб території Республіки Косово. Потім вона продовжила рух різними групами пішки, після чого знов увійшла приблизно на кілометр углиб території Косова й викрала трьох поліціянтів. То були співробітники прикордонної поліції».

Тим часом аналогічне відомство в Сербії стверджує, що всіх трьох затримали «глибоко на сербській території». Воно опублікувало відео, на якому, ймовірно, зафіксовано затримання поліціянтів у сербському селі Гнілица, що за кілька кілометрів від кордону.

Уряд Косова у відповідь на затримання розпорядився, щоб офіцери на прикордонних переходах почали зупиняти всі вантажівки із сербськими номерами та сербськими товарами.

Затримання може посилити напруженість у північній частині Косова, де більшість населення — етнічні серби. Останніми тижнями тут після виборів до місцевих муніципалітетів тривають сутички та насильство.

Серби, які не визнають незалежності Косова, спочатку бойкотували голосування, а коли на посади мерів обрали етнічних албанців, почали протестувати та блокувати дороги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Затримання поліціянтів: Косово та Сербія звинувачують одне одного в незаконному перетині кордону137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Правоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: