27.08.2024
Телеканал NTD

ЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

ЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Європейський Союз оголошує про нові санкції. Вони вперше спрямовані проти китайських компаній, які, як припускають, допомагають..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Європейський Союз оголошує про нові санкції. Вони вперше спрямовані проти китайських компаній, які, як припускають, допомагають Росії вести війну проти України.

До списку потрапили три компанії з материкового Китаю. Їх підозрюють у постачанні Росії критично важливих технологій та військових товарів, а саме електроніки та напівпровідників. Після затвердження списку компаніям Євросоюзу буде заборонено вести бізнес із цими фірмами.

ЄС прагне завадити Росії використовувати треті країни й торгові маршрути, щоб обходити санкції.

Слід зазначити, що раніше Брюссель відмовлявся вживати обмежувальних заходів щодо китайських компаній, побоюючись розсердити Пекін.

Це 13-й пакет санкцій, ухвалений Євросоюзом після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. Крім Китаю, він також поширюється на Туреччину, Індію та Північну Корею.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуНирки — у центрі нової кризи в НепаліГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в Ісландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: