20.09.2024
Телеканал NTD

Парк з’явиться на естакаді в центрі Токіо

Парк з'явиться на естакаді в центрі Токіо

Жителі Токіо дістали змогу погуляти швидкісною автомагістраллю, яка розташована на естакаді прямо в центрі міста. Рух..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Жителі Токіо дістали змогу погуляти швидкісною автомагістраллю, яка розташована на естакаді прямо в центрі міста. Рух машин тут уже перекрили. І далі планують посадити тут парк. Проєкт назвали «Небесний коридор».

Парк розмістять на двокілометровій ділянці автомагістралі KK Expressway. Вона огинає фешенебельний торговий район Гіндза й пролягає на висоті вісім метрів.

Автомагістраль поки що остаточно не закрили. Її лише тимчасово перекрили, щоб люди могли нею прогулятися. Триденний захід назвали Ginza Sky Walk.

Багато хто радий побачити місто з висоти.

[Канако Ігуті, жителька Японії]:

«Я часто сюди приїжджаю — у райони, що нижче — по покупки та до театру. Але з висоти все сприймається інакше. Я вражена, наскільки місто звідси відрізняється».

Уперше про проєкт заговорили 2020 року. Він стане аналогом нью-йоркського «Хай-Лайну». Там також є парк над землею. Його створили на вантажній залізничній естакаді.

Водночас влада Токіо зазначає, що проєкти різняться.

[Масасі Васіо, представник адміністрації Токіо]:

«”Хай-Лайн” у Нью-Йорку розташований трохи за межами центру міста. А ця швидкісна автомагістраль проходить через серце столиці. Ми хочемо максимально використати це географічне розташування під час будівництва пішохідної доріжки».

Новий дизайн врахує особливості районів, які лежать під магістраллю. Особливу увагу приділять створенню нових зелених насаджень.

[Масасі Васіо, представник адміністрації Токіо]:

«Ми хочемо якнайбільше інтегрувати природне середовище й надіємося створити зелену алею».

Ділянку надземної автомагістралі використовуватимуть рідше, бо в районі будують підземне шосе.

Але до завершення проєкту ще далеко. Як очікують, повністю парк відкриють за десять років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Парк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: