12.04.2024
Телеканал NTD

Європарламент схвалив закон, який регулює використання штучного інтелекту

Європарламент схвалив закон, який регулює використання штучного інтелекту

Європарламент ухвалив закон, який регулюватиме використання штучного інтелекту. Депутати вважають цей крок історичним. Законопроєкт передбачає поділ..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Європарламент ухвалив закон, який регулюватиме використання штучного інтелекту. Депутати вважають цей крок історичним.

Законопроєкт передбачає поділ систем штучного інтелекту на чотири групи за ступенями ризику. Наприклад, до групи неприйнятного ризику включено системи, призначені для впливу на підсвідомість, системи соціального рейтингу, які поділяють громадян за деякими характеристиками на категорії, і навіть системи розпізнавання в режимі реального часу.

[Брандо Беніфей, депутат Європарламенту]:

«Сьогодні в нас у парламенті в останню хвилину виникли розбіжності щодо одного пункту, запропонованого комітетом, — про збереження чіткої заборони на біометричну ідентифікацію в режимі реального часу. Були спроби це політизувати, перетворити на інструмент пропаганди, але ми перемогли в парламенті, досягши гарантії, яка дасть змогу уникнути будь-якого ризику масового стеження».

До групи високого ризику увійдуть системи, які застосовують під час створення товарів та послуг. Правило стосуватиметься, наприклад, іграшок, автомобілів і медичної апаратури. Також до цієї групи додали системи, які генерують контент.

До групи низького ризику включать решту систем. Вони мають бути достатньо прозорими, щоб користувачі чітко бачили, що мають справу зі штучним інтелектом.

[Роберта Мецола, голова Європарламенту]:

«У майбутньому нам знадобляться чіткі правила для обмеження використання штучного інтелекту. І є те, у чому ми не підемо на компроміс: технології, що розвиваються, мають іти пліч-о-пліч із нашими фундаментальними правами й демократичними цінностями».

Законопроєкт ще має схвалити Єврокомісія та Європейська рада. Він набуде чинності приблизно у 2025 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європарламент схвалив закон, який регулює використання штучного інтелектуУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Конгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: