27.07.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп переміг на республіканських виборах у Мічигані

Дональд Трамп переміг на республіканських виборах у Мічигані

Дональд Трамп переміг на виборах у Мічигані. Він учергове розгромив Ніккі Гейлі — свого останнього суперника,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Дональд Трамп переміг на виборах у Мічигані. Він учергове розгромив Ніккі Гейлі — свого останнього суперника, що хоче стати кандидатом на посаду президента від Республіканської партії.

За даними підрахунків, Трамп випередив Гейлі в усіх 13 округах.

Загалом він здобув майже 98 % підтримки — 1575 голосів. За Гейлі віддали 36 голосів.

Для цієї кампанії республіканці Мічигану розробили гібридну систему висунення кандидатів, розділену на праймериз і закриті партійні збори.

На одних із таких зборів учасники, знаючи, що Трамп легко переможе, вирішили заощадити час і просто попросили встати тих, хто підтримує Гейлі. Зі 185 делегатів 25-річний Картер Гаутман був єдиним, хто підвівся.

[Картер Гаутман, учасник голосування]:

«Так, було трохи самотньо. Розрив виявився більшим, ніж я думав. Сподівався, що буде ще кілька людей, але вийшло як є».

45-й президент США в суботу виграв також кокуси в Міссурі та Айдахо.

Тепер на черзі так званий «супервівторок», запланований на 5 березня. Це найбільший день праймериз, коли голосуватимуть 15 штатів та одна територія США.

Маючи п’ять поразок, Ніккі Гелі в неділю здобула першу перемогу — в окрузі Колумбія. І все ж аналітики вважають, що в неї закінчується час на те, щоб змінити хід перегонів. Вона тримається завдяки внескам охочих зберегти альтернативу Трампові.

Що стосується Джо Байдена, то він на праймериз Демократичної партії в Мічигані теж переміг. Водночас він утратив частину своїх виборців через його позицію щодо війни в Секторі Гази, бо в Мічигані живе найбільше американців-арабів.

Мічиган уважають головним штатом із тих, що вагаються. Голосування в ньому часто відображає результат президентських виборів загалом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: