27.04.2024
Телеканал NTD

Єменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Єменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Єменські хусити, яких підтримує Іран, провели військову операцію в Червоному морі. Вони завдали ударів по двох..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Єменські хусити, яких підтримує Іран, провели військову операцію в Червоному морі. Вони завдали ударів по двох есмінцях ВМС США.

Про це заявив військовий представник угруповання в телезверненні. За його словами, кораблі атакували кількома протикорабельними ракетами та безпілотниками, і зараз вони в поганому стані, хоч і залишаються на плаву.

Заяв Пентагону щодо цього поки що не було.

Водночас на дні Червоного моря також було перерізано чотири великі лінії зв’язку. Ними, як припускають, проходила чверть трафіку, що перетинає море. Лінії забезпечували комунікацію між Європою, Азією та Африкою, а також доступ до інтернету в усьому світі.

Компанія-оператор, штаб-квартира якої в Гонконгу, назвала постраждалі маршрути найважливішими для передавання даних з Азії до Європи.

Є побоювання, що кабелі теж стали мішенню хуситів, які вимагають від Ізраїлю припинити війну в Секторі Гази.

[Ях’я Сареа, представник хуситів]:

«Операції єменських збройних сил не припиняться доти, доки не припиниться агресія і не буде знято блокаду, накладену на палестинський народ у Секторі Гази».

Утім, самі хусити причетність до пошкодження ліній зв’язку заперечують. Вони звинувачують у цьому США та Велику Британію, які завдають ударів по їхніх позиціях у Ємені.

Раніше вони вимагали від усіх суден-кабелеукладачів, які входили до територіальних вод Ємену, звертатися до них по дозвіл на проведення робіт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Канада обмежить час роботи для іноземних студентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: