12.11.2024
Телеканал NTD

До пошуків батискафа «Титан», що плив до уламків «Титаніка», приєдналося більше суден

До пошуків батискафа «Титан», що плив до уламків «Титаніка», приєдналося більше суден

До пошуків зниклого батискафа, що плив до уламків «Титаніка», приєдналися нові судна. Згідно з вебсайтом MarineTraffic,..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

До пошуків зниклого батискафа, що плив до уламків «Титаніка», приєдналися нові судна. Згідно з вебсайтом MarineTraffic, північну Атлантику в пошуках мінісубмарини прочісує сім американських і канадських кораблів. Також у пошуках беруть участь літаки.

Операція зосереджена в зоні, що розташована за 1400 кілометрів від півострова Кейп-Код. На дно скидають гідроакустичні буї, які дають змогу шукати на глибині до чотирьох кілометрів.

Також повідомляють, що канадський літак виявив на дні якісь шуми, проте з’ясувати їхнє джерело поки що не вдалося.

Зниклий батискаф називається «Титан». Він належить приватній компанії, яка організовує подорожі до уламків «Титаніка» для дуже заможних клієнтів, готових заплатити по 250 тисяч за таку пригоду.

Як з’ясувалося, на борту зниклого батискафа перебуває п’ятеро людей. Це британський бізнесмен-мільярдер Геміш Гардінг, сам власник компанії — організатора подорожі Стоктон Раш, який, імовірно, виконує обов’язки пілота, французький акванавт Поль-Анрі Наржоле, а також один із найбагатших пакистанців — бізнесмен Шахзада Давуд та його 19-річний син Сулей.

19 червня компанія-організатор повідомила, що втратила зв’язок із батискафом приблизно через годину та 45 хвилин після його занурення. Повітря на борту має вистачити на 96 годин.

Водночас сценарист і продюсер «Сімпсонів» Майк Рейсс докладно розповів про свій досвід пасажира на борту. За його словами, ніхто не сідає в субмарину без усвідомлення того, що це дуже небезпечна місія.

[Майк Рейсс, учасник попередньої поїздки до уламків «Титаніка»]:

«Хтось уважає, що можливо вони просто поза зоною досяжності, що вони повернулися на поверхню, але втратили радіозв’язок. Мені здається, це малоймовірно. Думаю, вони могли застрягти на дні океану. Можливо, до батискафа залилася вода. Я маю сумнів, що вони повернуться. Але, знаєте, якщо це їхній кінець, вони робили те, що любили».

Компанія возить пасажирів до уламків «Титаніка» з 2021 року. За цей час на дні Атлантики у батискафах побувало коло 80 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

До пошуків батискафа «Титан», що плив до уламків «Титаніка», приєдналося більше суденГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахГонконг посилив закон про нацбезпекуДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: