28.09.2024
Телеканал NTD

«У цей історичний період кожен робить вибір»: у Києві підтримали жертв компартії Китаю

«У цей історичний період кожен робить вибір»: у Києві підтримали жертв компартії Китаю

На тлі сірих стін Хрещатика сьогодні чимало жовтого. Ці кияни вийшли підтримати своїх однодумців — прихильників..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

На тлі сірих стін Хрещатика сьогодні чимало жовтого.
Ці кияни вийшли підтримати своїх однодумців — прихильників медитативної оздоровчої практики Фалунь Дафа, які зазнають переслідувань у Китаї.

Учасники акції кажуть, що жорстокість репресій у КНР, приголомшує.

[Денис Нагорнюк, учасник акції]:
«Міжнародні правозахисники виявили понад 100 видів тортур щодо практикувальників Фалунь Дафа. У 2006 році з’ясувалося, що компартія Китаю використовує найжорстокіші види тортур — вони почали вирізати органи у практикувальників Фалунь Дафа. Вони це робили з метою наживи».

Акцію в Києві провели на згадку про події 25 квітня 1999 року. Тоді коло десяти тисяч практикувальників Фалунь Дафа зібралося біля Бюро скарг і звернень у Пекіні, щоб довести безпідставність нещодавнього арешту їхніх однодумців.

Того дня влада Китаю вислухала апелянтів і пообіцяла відновити справедливість. Однак натомість через три місяці почалося масштабне переслідування.

[Світлана Крупчан, учасниця акції]:
«Я їм дуже співчуваю, і мені хочеться, щоб увесь світ знав, що вбивають мирних людей за те, що вони хочуть бути здоровішими й духовно багатшими».

[Оксана Позднякова, учасниця акції]:
«Не треба відвертатися від тих людей, які зараз страждають на тому кінці світу. Це дуже важливо. Важливо, щоби наші серця не закривалися».

Фалунь Дафа — це давній метод самовдосконалення душі й тіла. Він містить медитативні вправи, а також поліпшує моральні якості та сприяє духовному зростанню завдяки принципам істини, доброти й терпіння.

Багато учасників акції практикують за цією системою вже не один рік.

[Світлана Крупчан, учасниця акції]:
«Коли 20 років тому я почала займатися Фалунь Дафа, мені це так лягло на душу. Воно мене окрилило — я підправила своє здоров’я. Понад 20 років я не знаю, що таке лікар».

[Денис Нагорнюк, учасник акції]:
«Особливо мені допомогло з початком війни в Україні, бо складно було дати собі лад. Для нас, для українців, це було велике випробування на страх, втрату».

Раніше в Китаї такі вправи можна було бачити в багатьох парках країни. Ця практика була дуже популярною — вона безплатна, і її користь для здоров’я підтвердили науковці. Згідно з даними влади, нею займався кожен 12-й китаєць.

Однак комуністичні лідери побачили в такій великій популярності загрозу своїй владі та ідеологічному контролю. Тож від подій 1999 року вже минуло майже чверть століття, у Китаї змінювалися лідери, але репресії тривають і досі.

Відповідно до звітів правозахисників та доповідей ООН, мільйони прихильників Фалунь Дафа в Китаї стали в’язнями сумління. Багато хто втратив життя.

[Кароліна Нагорнюк, учасниця акції]:
«Такі акції допомагають людині проявити її добрий бік. Нині такий історичний період: кожна людина, кожна країна робить вибір. Ми, українці, відчули це на собі: коли ми разом, ми можемо перемогти будь-яке зло».

Коротке посилання на цю сторінку:

«У цей історичний період кожен робить вибір»: у Києві підтримали жертв компартії КитаюПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»У Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: