11.09.2024
Телеканал NTD

Як колишнім в’язням та членам банд знаходять роботу й нове життя

Як колишнім в'язням та членам банд знаходять роботу й нове життя

Житель Лос-Анджелеса Гектор виріс серед злочинності, наркотиків та алкоголю. Але йому вдалося вирватися із цього середовища..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Житель Лос-Анджелеса Гектор виріс серед злочинності, наркотиків та алкоголю. Але йому вдалося вирватися із цього середовища завдяки Homeboy Industries.

Компанія займається реабілітацією, а також допомагає колишнім в’язням повернутися в життя після в’язниці.

Один із її проєктів називається Homeboy Threads. Він переробляє старий одяг, щоб він не потрапляв на звалища.

Гектор пропрацював у Homeboy Industries 17 років. Тепер він заступник виконавчого директора й керує кількома програмами.

[Гектор Вердуго, працівник Homeboy Industries]:
«Неймовірно. Моя мама не п’є, мої брати й діти не потрапили в банди. Мої предки поколіннями були членами банд, включно з дідусем та батьком. Але я зміг це зупинити, і я дякую за це Богові. Homeboy Industries — фабрика чудес».

Чаналіза працює на складі Homeboy Threads. Каже, що не може повірити в те, наскільки змінилося її життя.

[Чаналіза Сера, працівниця Homeboy Threads]:
«На особистому рівні це зробило мене кращою і відкрило мені очі на те, що я можу робити більше, ніж бути в банді й вести життя на вулиці. Тепер я вношу дані й керую навантажувачем. Хто б міг подумати, що я стану менеджером?»

На склад площею майже 2000 квадратних метрів щодня надходять піддони, заповнені одягом, текстилем та обрізками тканин. Тут їх сортують для перероблення.

[Чаналіза Сера, працівниця Homeboy Threads]:
«Це можливість не лише допомагати довкіллю, а й розвивати свої професійні навички. Ми дізнаємося більше про тканини, звалища й довкілля. Для людей це другий шанс».

Працівники компанії кажуть, що багато обрізків зі швейних фабрик опиняються на звалищах.

[Кетлін Талбот, працівниця Homeboy Threads]:
«Десь від 10 до 20 % рулону тканини буде змарновано. Тож це в галузі справді критична проблема».

Дослідження показали, що у 2021 році каліфорнійці купили й носять 780 000 тонн одягу. Водночас лише один відсоток цього обсягу піде на перероблення.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як колишнім в’язням та членам банд знаходять роботу й нове життяНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Тисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуУ Кенії люди гинуть від повеней

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: