28.07.2024
Телеканал NTD

ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Понад 220 000 дітей найближчим часом можуть померти з голоду в Судані. Про це повідомило Управління..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Понад 220 000 дітей найближчим часом можуть померти з голоду в Судані. Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних справ. За його даними, у цій східноафриканській країні може початися найбільша у світі гуманітарна криза.

Уже зараз понад третина населення Судану живе надголодь. Така ситуація переважно існує в регіоні Дарфур та провінціях Північний Кордофан, Хартум та Ель-Гезіра.

У деяких районах Дарфуру наприкінці весни через неврожай може виникнути гостра нестача продовольства, яку ООН оцінює як «п’ятий рівень».

[Едем Восорну, працівниця ООН]:

«Ми називаємо цю стадію катастрофою. Масштаби нестачі харчів стрімко зростають, викликаючи тривогу. Це вже забирає життя дітей. У недавній доповіді “Лікарів без кордонів” сказано, що в таборі “Замзам” в Ель-Фаширі, що на півночі Дарфуру, що дві години вмирає дитина».

Гуманітарна криза в Судані поглибилася через громадянську війну. Вона почалася торік у квітні. Воєнізована організація «Сили швидкого реагування» не захотіла інтегруватися в армію і почала з нею боротися.

[Мауріціо Мартіна, працівник ООН]:

«Ескалація бойових дій прямо загрожує продовольчій безпеці, тим більше, що конфлікт поширюється на нові райони. Бойові дії поширюються на південно-східні провінції — житницю Судану».

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, торік виробництво зернових у Судані зменшилося майже вдвічі.

До того ж у зонах конфлікту майже не лишилося лікарень, які б працювали. Через це може зрости дитяча смертність від хвороб, які можна вилікувати чи яким можна запобігти.

Раніше Радбез ООН закликав сторони конфлікту в Судані дати змогу міжнародним організаціям надавати гуманітарну допомогу цивільним людям.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Незвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиСрібло в Єгипті — нове золотоПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівСрібна шахта відродила занепале боснійське містоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: