11.09.2024
Телеканал NTD

Чарівна пишнота: каліфорнійські маки знову квітнуть

Чарівна пишнота: каліфорнійські маки знову квітнуть

Жовтогаряча пишнота. Мільйони квіток маку прикрасили долину Антелоп у Каліфорнії. Таке буває не щороку, але дощова..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Жовтогаряча пишнота. Мільйони квіток маку прикрасили долину Антелоп у Каліфорнії. Таке буває не щороку, але дощова зима й волога весна зробили свою справу.

Каліфорнійські золотисті маки, попри свою назву, квітнуть не в усьому штаті. Їм потрібен особливий ґрунт із відповідним дренажем, багато сонця й дощу. Водночас штучний полив і добрива для них заборонені. Усе має рости в природних умовах.

Цього року долина Антелоп всипана маками, але це ще не суперцвітіння.

[Кевін Овердуін, доглядач заповідника маків]:
«Цьогоріч унікально те, що через великі опади ми бачимо розмаїття квітів. Але хай би якою безтурботною була картина, усі вони борються за місце під сонцем».

Заповідник маку приваблює сотні людей. Цього разу гостей особливо багато, бо в інших районах штату доступ до макових полів обмежили. Бережуть квіти. Але тут людям привілля. Можна гуляти й фотографуватися.

[Мішель, туристка]:
«Я живу тут усе життя. Для мене це вже традиція. Тому роки без квітучого маку розчаровують. А коли все цвіте, мене тягне приїхати сюди й зробити кілька знімків».

[Ейлін, туристка]:
«Гадаю, кожному треба приїхати сюди й помилуватися цим чудовим краєвидом. Я приїжджаю майже щороку під час цвітіння маку».

Золотистий мак — офіційний символ Каліфорнії. Наукова назва квітки — ешольція каліфорнійська. Таке ім’я вона дістала на честь мандрівника Йоганна Ешшольця. Той у ХІХ столітті супроводжував в експедиції німецького ботаніка Адельберта фон Шаміссо, який і описав каліфорнійський мак.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чарівна пишнота: каліфорнійські маки знову квітнутьУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: