12.03.2024
Телеканал NTD

Мальта вперше за кілька місяців прийняла 60 урятованих у морі нелегалів

Мальта вперше за кілька місяців прийняла 60 урятованих у морі нелегалів

Мальта вперше за кілька місяців прийняла врятованих мігрантів. Їх виявили в центральній частині Середземного моря. Двома..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Мальта вперше за кілька місяців прийняла врятованих мігрантів. Їх виявили в центральній частині Середземного моря. Двома човнами з Лівії до Європи пливло 60 осіб. Нелегалів підібрало торгове судно, якому дали інструкції рятувальні служби Мальти.

За кілька днів до цього благодійні організації розкритикували Мальту через те, що вона не рятує мігрантів у морі. Уряд і військовики не відреагували на ці звинувачення.

Слова критики на адресу Мальти також пролунали від італійського політика Томмазо Фоті. На його думку, мальтійська влада вдає, що не помічає мігрантів, які зазнають лиха.

Ця заява пролунала після того, як італійські військовики мусили взяти на борт 400 осіб у мальтійській пошуково-рятувальній зоні. Мігрантів доправили до Італії. Влада Мальти через деякий час повідомила, що не отримувала сигналів лиха.

Схожа ситуація була й минулими вихідними. Італійська берегова охорона врятувала 600 мігрантів у мальтійській пошуково-рятувальній зоні. Людей доправили до Сицилії.

Цього року різко збільшився потік нелегалів до Італії. Із січня по квітень на берег зійшли 34 тисячі вихідців з інших країн. Торік за такий же період їх було вчетверо менше. Водночас Мальта за цей рік прийняла лише одного мігранта, якщо не брати до уваги останнього випадку.

Минулого тижня уряд Італії на пів року ввів надзвичайний стан, щоб упоратися із ситуацією, коли до країни прямують сотні шукачів ліпшого життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мальта вперше за кілька місяців прийняла 60 урятованих у морі нелегалівСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: