12.03.2024
Телеканал NTD

ООН: Індія стане найбільш населеною країною в середині 2023 року

ООН: Індія стане найбільш населеною країною в середині 2023 року

Індія стане найбільш населеною країною світу в середині року. Вона обжене Китай майже на три мільйони..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Індія стане найбільш населеною країною світу в середині року. Вона обжене Китай майже на три мільйони осіб. Так прогнозує ООН.

У той час її населення становитиме мільярд 428 мільйонів, а в Китаї буде мільярд 425 мільйонів жителів.

На третьому місці із великим відривом залишаться США. Там живе 340 мільйонів осіб.

Раніше експерти прогнозували, що Індія очолить список уже наприкінці квітня. Однак тепер, схоже, термін трохи зсунули. Вони кажуть, що точну дату вказати складно через невизначеність даних з Індії та Китаю.

Так, індійський уряд попереднього разу проводив перепис у 2011 році. Наступний мав пройти 2021-го, проте його відклали через пандемію.

[Шартак Арора, житель Делі]:
«Перенаселення — принизливий чинник для нашого субконтиненту, бо природні ресурси виснажуються, а населення зростає».

Загалом на планеті живе понад вісім мільярдів осіб. На Індію і Китай припадає коло третини. Водночас у Китаї спостерігається різкий спад чисельності населення. Торік вона вперше за 60 років зменшилася, як порівняти з роком раніше. Як очікують, цей демографічний спад позначиться на світовій економіці.

Щодо Індії, то щорічний приріст населення країни ось уже як десять років у середньому становив 1,2 %. У попередньому десятилітті цей показник був на рівні 1,7 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: Індія стане найбільш населеною країною в середині 2023 рокуСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Перебіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННа Канарських островах протестують проти масового туризмуСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: