27.01.2024
Телеканал NTD

Троє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Троє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»

Троє жителів Японії іноземного походження подали позов проти національних та місцевих органів влади. Вони кажуть, що..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Троє жителів Японії іноземного походження подали позов проти національних та місцевих органів влади. Вони кажуть, що зазнають незаконних допитів поліції, бо не схожі на японців.

За словами адвокатів позивачів, у Японії це перший такий позов. Його подали тоді, як у країні різко збільшилася кількість іноземних робітників. Вони приїжджають, бо в країні бракує працездатних громадян, а відсоток людей похилого віку дедалі зростає.

Ця проблема стала особливо актуальною останнім часом. У суспільстві, яке тривалий час було закрите для іноземців, тепер дедалі частіше замислюються про те, що означає бути японцем. Особливо після того, як недавно титул «Міс Японія» здобула громадянка Японії українського походження.

Саєд Зейн набув японського громадянства після того, як за малих літ іммігрував із Пакистану.

[Саєд Зейн, натуралізований японець]:

«За чотири роки поліція зупиняла мене понад десять разів. Тому, коли таке трапляється, починаєш замислюватися: “Може, я щось роблю не так, і тому мене зупиняють?”»

Позов подав він і ще двоє чоловіків. Вони вимагають від уряду заборонити поліції зупиняти та допитувати людей виключно на підставі їхньої раси, національності чи етнічної приналежності.

Позивачі кажуть, що вони постраждали від неодноразових допитів у поліції, і це порушує конституцію.

Моріс живе в Японії десять років і має посвідку на проживання.

[Моріс, житель Японії]:

«Такі люди, як я, зазнають тут насильства та жорстокого поводження. Навіть якщо ми програємо, у чому я дуже сумніваюся, гадаю, ми зможемо пролити світло на деякі речі, які просто робить більшість людей».

Позивачі також вимагають моральної компенсації розміром три мільйони єн. Це трохи більше ніж 20 тисяч доларів для кожного.

Мерія Токіо, уряд префектури Айті та національне поліційне управління відмовилися від коментарів. З представниками міністерства юстиції зв’язатися не вдалося.
Коротке посилання на цю сторінку:

Троє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Як у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЯк кавові фермери допомагають Панамському каналу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: