11.06.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії скасували обов’язкове утримування птахів у закритих приміщеннях

У Великій Британії скасували обов'язкове утримування птахів у закритих приміщеннях

З 18 квітня у Великій Британії скасували правило тримати свійських і диких птахів обов'язково в закритих..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

З 18 квітня у Великій Британії скасували правило тримати свійських і диких птахів обов’язково в закритих приміщеннях. Воно діяло в Англії та Уельсі з жовтня минулого року, щоб завадити поширенню пташиного грипу.

Заражених птахів виявили на десятках ферм країни. Вірус знайшли й у диких пернатих. Як наслідок, винищили мільйони птахів.

[Ієн Джонс, професор вірусології]:
«За останні кілька років частота передання вірусу від диких птахів свійським, безумовно, зросла. Ми фіксували спалахи, але вони були досить рідко. Зараз дійшло до того, що взимку, тільки-но починається міграція диких птахів, спостерігається значна кількість заражень серед свійських птахів».

Від пташиного грипу особливо потерпають морські птахи. Це сули, великі поморники, кайри звичайні, атлантичні іпатки, гагарки, трипалі мартини, кочівні буревісники, чайки та крячки.

[Ієн Джонс, професор вірусології]:

«Птахи, які використовують берегову лінію Великої Британії для розмноження, очевидно, ризикують заразитися пташиним грипом від інших птахів, які часто відвідують ті самі місця. Це слід контролювати, але запобігти неможливо, бо ми говоримо про вірус, який циркулює в диких популяціях».

Як очікують, найближчої зими обов’язкове утримування птахів у закритих приміщеннях запровадять знову.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії скасували обов’язкове утримування птахів у закритих приміщенняхПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повеней

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: