14.11.2024
Телеканал NTD

Історична угода: захистити 30 % поверхні планети

Історична угода: захистити 30 % поверхні планети

Міжнародну угоду щодо захисту природи ухвалили в Канаді. Її затвердили на саміті ООН із біорізноманіття COP15...

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Міжнародну угоду щодо захисту природи ухвалили в Канаді. Її затвердили на саміті ООН із біорізноманіття COP15. Договір назвали найзначнішим кроком із захисту континентів та океанів, а також каналом фінансування для збереження біорізноманіття країн, що розвиваються.

Зокрема, в угоді наголошено, що до 2030 року необхідно захистити 30 % територій планети, особливо важливих для флори та фауни. Для порівняння, зараз під охороною перебуває 17 % суші та менш як 8 % морської та океанічної поверхні.

Проте не всі країни підтримали документ. Так, Демократична Республіка Конго виступила проти, оскільки побоюється, що не отримає на це фінансування.

У засіданні в Монреалі взяли участь представники коло 195 країн. Ухвалений договір із біорізноманіття аналогічний Паризькій угоді 2015 року щодо боротьби зі зміною клімату.

За даними Всесвітнього фонду дикої природи, за попередні 50 років популяції диких тварин зменшилися майже на 70 %. На думку науковців, винні в цьому люди. Головні причини — вирубування лісів під пасовища, а також забруднення морів та океанів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Історична угода: захистити 30 % поверхні планетиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: