27.12.2024
Телеканал NTD

Влада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Влада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

У Ханкенді зносять будівлю парламенту колишньої Нагірно-Карабаської Республіки. Ці кадри показали по державному телебаченню Азербайджану. Також..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Ханкенді зносять будівлю парламенту колишньої Нагірно-Карабаської Республіки. Ці кадри показали по державному телебаченню Азербайджану. Також за наказом влади зруйнували сусідню будівлю Асоціації ветеранів Першої карабаської війни.

Медіа Азербайджану повідомили, що будівлі споруджено незаконно, тому підлягають знесенню. Вірменські політики називають це помстою.

Нагірний Карабах узяли під контроль етнічні вірмени під час війни 1992–94 років. Республіка не дістала міжнародного визнання.

Восени 2020 року стався другий великий збройний конфлікт між Азербайджаном і карабаським військом, яке підтримувала Вірменія. Тоді частина території Нагірного Карабаху повернулася під контроль азербайджанців.

Торік у вересні Азербайджан провів так звану контртерористичну операцію і за добу повністю повернув собі Карабах.

Коли бої вщухли, понад 100 тисяч карабаських вірмен утекло до Вірменії. Вони боялися етнічних чисток, хоч Азербайджан і дозволив їм залишитися.

Зараз Вірменія звинувачує Азербайджан у знищенні культурної спадщини вірмен у колишній республіці. Азербайджан це заперечує.
Коротке посилання на цю сторінку:

Влада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: