14.03.2024
Телеканал NTD

«Катаргейт»: Європарламент відправив у відставку віцепрезидента Єву Кайлі через скандал

«Катаргейт»: Європарламент відправив у відставку віцепрезидента Єву Кайлі через скандал

Євродепутати проголосували за відставку віцепрезидента парламенту ЄС Єви Кайлі. Грецький політик виявилася замішаною в гучному скандалі...

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Євродепутати проголосували за відставку віцепрезидента парламенту ЄС Єви Кайлі. Грецький політик виявилася замішаною в гучному скандалі. Її звинувачують у тому, що вона за хабарі від влади Катару перед чемпіонатом світу з футболу намагалася створити позитивний імідж цієї країни.

За відставку проголосувала переважна більшість — 625 депутатів.

Раніше Кайлі та ще трьох підозрюваних італійців арештували. Водночас бельгійська поліція провела серію рейдів, зокрема в будівлях парламенту, а також за 19 приватними адресами.

У результаті було вилучено близько півтора мільйона євро. Частину грошей було заховано у валізі в номері готелю. Прокуратура Бельгії заявила, що країна Перської затоки могла використати ці гроші, щоб купити вплив у Європарламенті.

[Ерік ван Дюйз, представник прокуратури Бельгії]:
«Для нас ця справа дуже чутлива та важлива, адже вона зачіпає саме серце європейської демократії. Європарламент — єдиний європейський орган, до якого парламентарів обирають прямим голосуванням».

Єва Кайлі будь-які правопорушення відкидає. За словами її адвоката, політик не брала хабарів і почувається зрадженою через те, як її зображують.

[Міхаліс Димитракопулос, адвокат]:
«Вона незадоволена позицією своїх колег із Європарламенту щодо неї. Це не вона сама вирішила відвідати Катар. Її відправив туди Європарламент за згодою Єврокомісії».

Уряд Катару теж відкидає всі звинувачення.

Єва Кайлі була одним із 14 віцепрезидентів Європарламенту. Вона відповідала за зв’язки з Близьким Сходом, зокрема, аналізувала ситуацію в Катарі.

Країну Перської затоки звинувачували в масштабних порушеннях прав трудових мігрантів, зокрема в поганих умовах праці під час будівництва стадіонів до чемпіонату світу з футболу.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Катаргейт»: Європарламент відправив у відставку віцепрезидента Єву Кайлі через скандалЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераУ Гаїті сформували перехідну президентську раду та призначили прем’єраТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: