27.06.2024
Телеканал NTD

Ізраїль відправив танки на північ Сектора Гази

Ізраїль відправив танки на північ Сектора Гази

Ізраїль направив танки до східної Джабалії на півночі Сектора Гази. Це сталося після ночі важких повітряних..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Ізраїль направив танки до східної Джабалії на півночі Сектора Гази.

Це сталося після ночі важких повітряних та наземних бомбардувань. Як повідомило міністерство охорони здоров’я, яким керує ХАМАС, десятки людей було поранено і щонайменше вісім загинуло.

Джабалія ― найбільший із восьми історичних таборів біженців у Сектора Гази. Там мешкало понад 100 000 осіб.

Представник армії Ізраїлю Даніель Хагарі сказав, що армійці, які діють у Джабалії, не дають змоги ХАМАСу відновити там свій військовий потенціал.

Водночас Ізраїль посилює тиск на південне місто Рафах, де знайшло притулок понад мільйон палестинців.

Тисячі сімей зараз покидають місто, оскільки військові просять їх переміщатися до гуманітарної зони в Аль-Мавасі неподалік кордону з Єгиптом і якомога далі від бойових дій.

ХАМАС та інші угруповання заявляють, що вони атакували ізраїльські сили в кількох районах Сектора Гази із застосуванням протитанкових ракет та мінометних снарядів.

Також вони не припиняють обстрілювати Ізраїль ракетами. Так, у неділю ракета влучила в будинок у місті Ашкелон на півдні Ізраїлю.

Водночас міністр закордонних справ Єгипту заявив, що Каїр і далі вестиме посередництво між Ізраїлем і ХАМАСом, і закликав обидві сторони виявити гнучкість і волю, необхідні для досягнення угоди про припинення вогню.

А радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван підтримав рішення президента Джо Байдена призупинити постачання потужних бомб до Ізраїлю, заявивши, що інакше «жертв серед цивільного населення анклаву може стати ще більше».

Проте, за словами Саллівана, цей крок не означає, що Байден мав намір «відмовитися від Ізраїлю» і що Білий дім вірить у перемогу над ХАМАСом.

Раніше Байден заявив про те, що США припинять постачати зброю Ізраїлю, якщо його армія піде в наступ на Рафах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль відправив танки на північ Сектора ГазиФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріУ Болівії придушили спробу військового держпереворотуУ Греції лісові пожежі поширилися через ураганний вітерУ Бразилії горять найбільші водно-болотні угіддя світуГантера Байдена визнали винним у справі про володіння зброєюУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиНа польсько-білоруському кордоні загострюється ситуація через наплив мігрантівСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованими«Карачі — бетонні джунглі»: екстремальна спека в Пакистані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: