29.09.2024
Телеканал NTD

Болгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Болгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Болгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони. Паспортний контроль скасували лише для тих, хто подорожує..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Болгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони. Паспортний контроль скасували лише для тих, хто подорожує повітрям і морем. Правило діє з 31 березня.

Пасажири в аеропорту Софії цьому раді.

[пасажирка]:

«Зараз на кордонах дуже легко. Усе дуже добре. Я взагалі не мала проблем».

[пасажир]:

«Звичайно, це дуже важливе досягнення для Болгарії і воно полегшує життя нам, болгарам. До того ж ми почуваємося європейцями, а це дуже важливо. Переліт став набагато зручнішим — жодних перевірянь».

Піднесений настрій і в пасажирів в аеропорту, що коло Бухареста.

[пасажир]:

«Я просто ось так дістав паспорт. Приємно почуватися громадянином Європи».

Проти повного скасування паспортного контролю виступила Австрія. Перевіряння зберегли на сухопутних кордонах. Вони обов’язкові для тих, хто їде автомобілем чи залізницею.

Австрійська влада заявила, що Румунії та Болгарії треба ліпше запобігати нелегальній міграції. Обидві країни обіцяють над цим працювати й надіються повністю ввійти до Шенгенської зони наприкінці року.

На це нетерпляче чекають румунські та болгарські водії вантажівок. Зараз вони по кілька годин стоять на кордонах у чергах. Через це перевізники щороку втрачають десятки мільйонів євро.

Угоду про скасування контролю на внутрішніх кордонах Європи було укладено в 1985 році. Діє з 95-го. До Шенгенської зони приєдналося вже 29 країн. Чотири з них — Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн — не є членами ЄС.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: